Un any més Alcoi celebrarà el Dia Mundial del Turisme. Aquest dia se celebra mundialment el 27 de setembre i a la nostra ciutat com ja és tradició es traslladen totes les activitats a la cap de setmana.

El lema mundial enguany és ‘Turisme per a un creixement inclusiu”. Cal ressaltar tot el treball que s’està duent a terme. L’accessibilitat i la inclusió són uns altres grans objectius de la regidoria. Per això, tots els recursos turístics igual que els museus que es gestionen des de l’àrea estan signe-guiats. Així mateix, l’oficina de turisme compta amb el sistema de «bucle magnètic» en el seu taulell, que neutralitza els sons de fons per a millorar la comprensió a les persones sordes o amb discapacitat auditiva.

Al costat d’aquesta mesura, la Tourist Info ofereix tots els dilluns a les persones sordes la possibilitat de connectar-se amb un intèrpret de llengua de signes, a través de la plataforma de vídeo-interpretació SVIsual, que els ajuda en qualsevol tràmit d’informació o reserva.

La realitat virtual contribueix també a trencar les barreres físiques i posar a la disposició del públic tots els recursos turístics amb els quals compta la ciutat. Així, el visitant ja pot gaudir de les recreacions del Poblat Iber del Puig i de les muralles medievals.

Pel que respecta a les activitats, adjuntem el programa, hi haurà jornada de portes obertes en els museus, visites guiades i un gran nombre d’esdeveniments de diferents regidories que se sumen a la celebració.

“Tenim un cap de setmana farcit d’activitats no sols per a les persones d’Alcoi. Volem convidar també a la gent de la comarca, que vinguen i puguen passar ací el cap de setmana i gaudir de les activitats tant les d’interior com les que es fan a l’aire lliure, totes amb les mesures de seguretat corresponents. Comencem ja a fer coses, a prendre el pols a la cultura i a l’esport i a gaudir de la nostra ciutat que falta ens feia, us convide a tots a participar en la celebració del Dia Mundial del Turisme”, ha conclòs la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.