Pel que fa a la programació, aquest cap de setmana ja hem vist el I Festival de Narració Oral d’Alcoi, ‘Un fum de contes’, on al voltant de 800 persones han gaudit de les diferents actuacions.

Els actes seguiran el dijous 7 a les 19 hores amb dos esdeveniments més. Per una banda a l’IVAM CADA Alcoi, serà l’escenari de la preestrena en primícia el primer capítol de la nova temporada de L’Alqueria Blanca. Es comptarà amb la presència del actors alcoians que participen en la sèrie, Jacob Llopis (Santi), Joan Gadea (don Joaquim) i Oscar Pastor (Sento). La entrada és lliure i cal aconseguir-la prèviament en ticketalcoi.

El mateix dia i a la mateixa hora la Llotja de Sant Jordi acollirà la inauguració de l’exposició ‘D’un temps un país’ amb obres de Francesc Jarque, J. Aleixandre, Meritxell Ahicart, J. Mª Azkárraga, Paco Grau, Lluís Ibáñez, Ana Jiménez, Mati Martí, Manuel Molines, Paca Moltó, Juani Ruz, Diana Sanus i Xavier Terol. Es podrà visitar fins al 28 de novembre.

Seguidament a les 20 hores al Teatre Calderón, el poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler, es reuneixen sota el nom d’Ovidi4 per a realitzar un espectacle on repassen diverses cançons d’Ovidi Montllor i en reinterpreten d’altres. A més, amb la complicitat del públic, l’actuació prendrà forma de tertúlia musicada on es parla de cultura i política mantenint la fina ironia que tan bé conjugava el gran cantautor, Fill predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi, Ovidi Montllor.

Ja el divendres a les 17 hores s’inaugurarà la XXVIII Fira del Llibre en valencià, que tindrà lloc en l’Avinguda País Valencià, als voltants de la Biblioteca Ricardo Senabre. Estarà oberta fins diumenge dia 10 a les 14 hores.

L’acte institucional del Nou d’Octubre serà el dia 9 a les 12 en el Teatre Calderón. Es portarà a terme el lliurament dels V Premis Nou d’Octubre que aquest any seran per Marisa Blanes, el CAEHAi Francesc Bernàcer. El manifest serà escrit i llegit pel filòleg alcoià, Ivan Gisbert i realitzarà el concert la Societat Musical Nova d’Alcoi, en un acte que serà presentat per Ajo Valls. (Adjuntem el programa del concert).
A la nit, a les 20.30 hores, els Dimonis Rafolins faran un correfoc a la plaça d’Espanya, un acte que ja s’ha consolidat en la programació d’aquesta festivitat.

Diumenge hi haurà dos concerts, a les 12 en el Centre Cultural Mario Silvestre, concert de música cubana amb ‘Trio Alter Ego’, organitzat per ‘Amigos de la Guitarra de Alcoy. Asociación José Luis González’. A la mateixa hora i dins el IV Festival Caixabank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, actuaran l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan, de Sant Joan d’Alacant i l’Orquestra Simfònica de La Unió, de Llíria, serà a les 12 en el Teatre Calderón. El diumenge 17 a les 18 hores serà la segona part del Festival amb la participació de l’Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva, de Llíria i l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília, de Cullera.

Els actes conclouran el 14 d’octubre amb la presentació del ‘Llibre de la Cort del Justícia Pere Penedés (Alcoi,1320)’ de Vicent Cabanes, Josep Lluís Santonja, Emili Casanova i Joan Anton Rabella. Serà a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Silvestre.

«Tenim un programa que hem hagut d’adaptar a la pandèmia. És difícil programar activitats sense saber si es podran realitzar. Espere que la ciutadania gaudisca de totes les activitats que hem programat i vull agrair també la participació de diferents entitats i de les llibreries que col·laboren en la Fira del Llibre en valencià», conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Cartell