En el ple de l’ajuntament d’Alcoi, del divendres dia 1 d’octubre, Podem Alcoi presentava un prec en base al que el consell de ministres va aprovar el passat 27 de juliol de 2021: un catàleg de mesures urgents del ‘Pla de Millora i Modernització contra la Violència de Gènere’.

Aquest conjunt de mesures és fruit del treball conjunt i acord entre el Ministeri d’Igualtat, el Ministeri de l’Interior, Justícia, Sanitat i Drets Socials i Agenda 2030 per a avançar cap a l’erradicació de les violències estructurals contra les dones amb la implicació del conjunt de la societat de manera directa.

Com explica el regidor morat Aarón Ferrándiz: «Es proposen un conjunt de mesures encaminades a la sensibilització de la societat i de l’entorn de les víctimes de violència masclista, a detectar de manera primerenca la violència en serveis públics de proximitat, a donar suport a l’autonomia de les dones perquè trenquen amb la violència i a protegir els xiquets i les xiquetes enfront de la violència i reforçar la protecció i la seguretat de les víctimes en risc».

En el desenvolupament d’aquestes mesures, des del Ministeri d’Igualtat s’ha llançat l’instrument ‘Punt Violeta’, per a implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista.

El ‘Punt Violeta’ té diferents objectius. D’una banda, cerca implicar a tota la societat en la lluita contra la violència masclista. Per un altre vol acostar la informació dels serveis integrals a les víctimes a través del seu entorn. Finalment, té com a objectiu facilitar informació sobre com actuar davant un cas de violència masclista a establiments, entitats, empreses, organismes públics.

«Des de Podem Alcoi», continua el Sr. Ferrándiz, «sabem que s’està treballant en aquesta línia i entenem que s’ha de continuar reforçant aquesta estratègia, per erradicar la violència estructural contra les dones».

Per tot això, el grup municipal de Podem, va proposar al ple de l’ajuntament que Alcoi reforce aquesta iniciativa, donant difusió i exposició als diferents materials de la campanya, que es desenvolupe una campanya de difusió de ‘Punt Violeta’ entre el comerç de la localitat i que la regidoria de polítiques inclusives es comprometa a ampliar la presència del Punt Violeta d’informació “365 dies a l’any”, sumant visibilitat així als punts ja existents en el grans esdeveniments municipals.

«Agraïm la resposta de la regidora, Aranza de Gracia, explicant el que s’ha treballat fins ara i amb el compromís de seguir ampliant la presència d’informació referent al Punt Violeta per a que puga donar servei 365 dies a l’any, i que arribe a tota la ciutadania», conclou el regidor de Podem Alcoi.