Ciutadans (Cs) ha sol·licitat la compareixença de la consellera de sanitat, Ana Barceló, en Les Corts valencianes perquè explique si té un pla per a cobrir la falta de professionals sanitaris a Alcoi. Així ho ha avançat el portaveu de Sanitat de Ciutadans, Fernando Llopis, qui ha denunciat el “caos sanitari” del municipi i ha proposat incentius perquè els professionals trien aquestes places de difícil cobertura.

“Volem conéixer si la Conselleria de Sanitat està duent a terme accions concretes per a incentivar que els professionals sanitaris seleccionen places de difícil cobertura, tal com li va demanar Ciutadans en la passada comissió de Sanitat en una proposta que els diputats del Botànic van bloquejar. L’objectiu és garantir que tots els valencians reben una atenció sanitària de qualitat, independentment d’on residisquen, alguna cosa que està lluny de complir-se”, ha afegit.

El diputat de la formació liberal ha explicat que “en el departament de salut d’Alcoi hi ha falta de professionals, demores de més d’un any i paralització dels programes de detecció de càncer”. En aquest sentit, ha denunciat que “la falta d’anestesistes ha provocat una paralització notable en les intervencions, deixant els quiròfans a la meitat de la seua capacitat”.

Per a Llopis, “és imprescindible prendre mesures que incentiven als professionals a triar treballar en departaments de salut com el d’Alcoi”. La proposta de Ciutadans passa per elaborar un llistat oficial d’aquestes places, augmentar les possibilitats de teletreball quan siga possible i flexibilitzar les jornades d’aquests professionals amb l’objectiu d’abordar la conciliació laboral i familiar i atraure als joves a entorns rurals.