L’edifici Àgora d’Alcoi acollirà els pròxims dies 20 i 21 d’octubre el ‘Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data’, organitzat per Districte Digital Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, a través de les seues càtedres ‘Ciutat del Coneixement’ i ‘Smart City Alcoi’.

Aquest certamen inicia la seua primera edició fusionant anteriors congressos, amb la ferma intenció de convertir-se en un fòrum biennal on professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica i responsables de grans projectes, entre altres, compartisquen la seua visió i debaten sobre tendències, reptes i oportunitats.

El congrés s’estructurarà al voltant de ponències magistrals, taules de debat, una fira d’empreses i unes sessions dedicades a Talent UPV-Campus d’Alcoi, en les quals exalumnes expliquen la seua activitat professional en tot tipus d’empreses i tecnologies.

El congrés aprofundirà en la realitat actual de l’aplicació del tractament de dades en l’empresa i les administracions, al mateix temps que difondrà experiències i opinions sobre les possibilitats reals que ofereixen la Intel·ligència Artificial i el ‘Machine Learning’. La iniciativa suposarà també una excel·lent oportunitat perquè les principals empreses i administracions que actualment apliquen en els seus procediments el tractament de dades establisquen contacte i estrenyen relacions.

La conferència inaugural, el pròxim 20 d’octubre a les 16.15 hores, serà a càrrec d’Iñaki Berenguer, CEO i cofundador de Coverwallet. Natural de Muro de Alcoy i llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions per la UPV, Berenguer Antes va anar també fundador i CEO de Contactive, una plataforma de Big Data adquirida per Thinkingphones. Anteriorment, va ser fundador i CEO de Pixable (50 empleats, 10 milions d’usuaris), una startup d’agregació de fotos socials intel·ligents que va ser adquirida per SingTel per 30 milions de dòlars. També ha treballat en McKinsey i en Microsoft Corporate Strategy. És inversor àngel en 30 empreses emergents.

El dia 21 d’octubre la ponència inaugural la durà a terme Andrés Torrubia, CEO i cofundador de Fixr.com, cofundador de Medbravo i cofundador de l’Institut d’Intel·ligència Artificia (Iia.es). Va ser també cofundador de la startup de distribució digital Trymedia, que es va vendre per 34 milions de dòlars.

A més, les sessions i taules redones comptaran amb experts en diferents àmbits relacionats amb les temàtiques del congrés. Entre ells, José Antonio Pinilla, CEO de Asseco Spain; Mar López, senior manager de Accenture; Elvira Moreno Fornieles, responsable de Tecnologia i Desenvolupament en Multiscan Technologies; Pascual González Ros, responsable de l’Àrea de Digitalització Industrial de la Unitat de Serveis Tecnològics de ITI; Juan Ignacio Torregrosa, director general de l’Avanç per a la Societat Digital; Benito Grande, director de Inycom Energy; Mario Catalán Campos, CDO de Zeus; Pablo Barrachina Pastor, soci director i COO de SumamoOs; Celia Sánchez, CEO de 1MillionBot; Ignacio Llopis, managing director de IoTSens; Celia Romero, CEO i cofundadora de Inteligencia Turística Responsable; Mario Villar García director d’Intel·ligència Turística (Turisme Generalitat Valenciana); Ramón Ferri, cap de l’Oficina Ciutat Intel·ligent en Ajuntament de València; Carlos Moran, responsable de territori Centre i Llevant de ESRI España; Jorge Moreno Cantón, responsable de Grup d’I+D de Tèxtils Intel·ligents i Digitalització de AITEX; Juan Saussol Pérez, CEO en Upicus; Carmen Pastor Sempere, professora titular de Dret Mercantil de la Universitat d’Alacant; Sergio Serna, soci director de TechFriendly i responsable de l’Oficina Tècnica de la Red Innpulso; María José Toledo Carrerons, directora d’operacions de Comunitat Valenciana de Hidraqua i Rubén Darío Urrestarazu, director d’Innovació i Projectes de Vectalia.

Cartell