L’espai Àgora ha començat aquest dimarts a acollir les sessions del projecte «Escola d’Emprenedoria per a Cicles Formatius», que es durà a terme fins el mes vinent de desembre. La iniciativa té com a objectiu formar a un grup d’estudiants i egressats de Formació Professional d’Alcoi en matèria d’emprenedoria, articulant un conjunt d’actuacions que propicien l’impuls revitalitzador de la mentalitat emprenedora en aquest grup de població.
El projecte, presentat el passat 23 de setembre pel regidor d’Ocupació i Ocupació, Alberto Belda, es materialitzarà en la realització d’unes sessions formatives en les quals s’abordaran diverses qüestions relacionades amb la posada en marxa d’una empresa.
Els alumnes tindran un repte que superar en forma de confecció del seu propi projecte empresarial, basat en el contingut formatiu impartit anteriorment. A més, comptaran amb la col·laboració d’empreses pime d’aquestes comarques per a obtindre una visió real i honesta del teixit industrial del seu entorn.
Segons subratlla el regidor de Formació i Ocupació, Alberto Belda, “aquesta iniciativa s’emmarca dins de les activitats dutes a terme per l’Ajuntament d’Alcoi per a fomentar l’emprenedoria, amb l’objectiu de diversificar l’economia local i impulsar, al mateix temps, la Formació Professional en sintonia amb la tasca desenvolupada pels centres educatius”.
La proposta ha sigut traslladada a tots els centres educatius que ofereixen cicles formatius a la ciutat. En total, han participat una vintena d’estudiants dels centres Salesians Joan XXIII, Sant Roque i Sant Sebastià i IES Cotes Baixes.