En temps de tecnologia i dispositius mòbils, en els quals les joves generacions viuen més pendents del ‘like’ que de com acabarà el següent capítol de la seua novel·la favorita és més necessari que mai l’aposta per la literatura infantil. Si això va de la mà de l’adaptació de tot un clàssic, molt millor. Reclam Editorial i l’autor Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) han llançat una versió actualitzada de ‘El Princepet’, la gran obra d’Antoine de Saint-Exupéry -que tan present està 80 anys després de la seua publicació-, enfocada a conservar eixe hàbit tan saludable que és la lectura entre els més xicotets.

L’obra, ja disponible en la pàgina web de l’editorial Reclam i en totes les llibreries, serà presentada al públic demà dijous, dia 7 d’octubre, en un acte que se celebrarà en l’Espai Àgora d’Alcoi a partir de les 18.30 hores.

L’autor ha exposat la seua alegria per la bona salut de la literatura infantil i juvenil, a més de veure a aquest sector cultural necessari a l’hora de formar persones: “La tecnologia i el paper ofereixen coses molt diferents. Les pantalles ho donen tot pràcticament fet. La lectura no. Aquest llibre, com molts altres, t’ofereix la possibilitat de somiar, d’imaginar i de créixer. De desenvolupar-te com a persona. Les històries estan en els llibres. Jo vaig créixer així i crec que és la millor manera de cultivar una ment àgil i creativa”. Sobre el futur de la literatura juvenil, l’escriptor alcoià el veu més viu que mai: “Que un xiquet llija depèn en gran manera del seu entorn. Els seus pares, els seus amics i el seu col·legi. I cada vegada som més conscients de la importància de la lectura en la seua formació i desenvolupament”.

Baix el prisma docent, la seua professió durant molts anys, Jordi Raül Verdú també ha destacat el paper que juga l’Editorial Reclam a l’hora de rescatar grans clàssics i oferir-los als joves: “Des de sempre han apostat per la literatura de proximitat. Això afig, si cap, un plus molt especial al seu treball. Ens ensenyen dia rere dia que tenim un rerefons cultural i un llegat històric i literari de primer nivell mundial i la seua aposta per la il·lustració, literatura jove i altres aspectes com a defensa de la llengua són extraordinàries”.

Cartell