La Fira de Tots Sants de Cocentaina tornarà al seu format presencial per a celebrar la 675 edició, encara que amb alguns condicionants, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la Covid-19. Per aquest motiu, la Fira es celebrarà partida en dos caps de setmana consecutius de manera que es puga dividir el nombre d’expositors i la superfície disponible per al trànsit de vianants.

El format plantejat per la regidoria de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina compta amb el vistiplau de la Conselleria de Sanitat. «S’ha ‘avançat molt i la situació sanitària a dia de hui és bona a la Comunitat Valenciana. Aquestes dades ens permeten dissenyar un format de Fira que ja s’aproxima molt al model tradicional, el de sempre. Encara que la prudència, la seguretat i la salut de totes les persones que hi participen, tant visitants, expositors, com veïns del poble, ens obliga a mantindre algunes mesures per a garantir una Fira, per damunt de tot, segura», ha assenyalat Eugenia Miguel, regidora de Fira.

La proposta combina la celebració de la Fira de Tots Sants en dos caps de setmana consecutius. D’una banda, des del divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre i el cap de setmana següent, els dies 5, 6 i 7 de novembre. L’objectiu de fer-ho d’aquesta manera és poder comptar amb espais més amples, tant entre expositors com per al trànsit de la gent.

La Fira estarà present als carrers, avingudes i places més amples de la població. S’ha fet una distribució, de manera que hi haurà més distància entre cada expositor i aquests tindran més metres per a organitzar els seus productes. S’ha dissenyat un recorregut circular per a ordenar els fluxos de visitants i evitar aglomeracions.

Els sectors s’han repartit entre els dos caps de setmana i queden així:
– El cap de setmana de 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre es podrà visitar: Mercat Medieval, Soc Àrab i Porrat Valencià. També la Fira cavallar, Turisme, Medi Ambient, Esports, Disseny i Moda, Innovació, Tecnologia, Exteriors i Llar.
– El cap de setmana següent, 5, 6 i 7 de novembre, s’exposaran els productes de gran format: Maquinària agrícola, Automoció i Maquinària industrial. També estarà present el sector agroalimentari amb productes típics i Denominació d’Origen.

Hi haurà contingut que serà comú als dos caps de setmana, com són les exposicions i les activitats culturals, les atraccions de Fira i la zona infantil, la zona gastronòmica de Food Trucks i les paradetes ambulants. I, per descomptat, tota l’oferta de l’hostaleria i del comerç local que, com cada any, estan desitjant donar la benvinguda a tots els visitants de Fira.

Encara que no hi haurà espectacles als carrers, com els que es realitzaven en les diferents àrees temàtiques, l’Espai «Fira i Festa» o de «Sol a Sol», sí que s’han programat actuacions en recintes tancats, on l’aforament puga estar controlat i serà indispensable fer reserva d’entrada online. Totes les entrades seran gratuïtes i es poden reservar des de la web de l’Ajuntament de Cocentaina o directament en la plataforma: entrades.cocentaina.es

Amb el nou format i les diferents novetats d’aquesta 675 edició de la Fira es vol posar per davant la seguretat dels participants i respectar totes les mesures de prevenció per a oferir un esdeveniment amb tot l’atractiu d’edicions passades, però també amb totes les garanties per als visitants. En aquest sentit, l’organització recomana l’ús de mascareta, tant en espais oberts com tancats, especialment quan no es puga respectar la distància de seguretat mínima. Així mateix, emplaça a tots els visitants a planificar la seua visita tenint en compte que enguany hi haurà set dies, repartits en els dos caps de setmana, per a gaudir de Fira.

Reserva pàrquing anticipat
Cal recordar que la Fira de Tots Sants de Cocentaina comptarà enguany amb quatre zones de pàrquing a les quals es podrà accedir prèvia reserva. Per a gestionar-los s’ha habilitat una aplicació, que ja està disponible, amb accés a través de www.parkings.firadecocentaina.org mitjançant la qual es podran reservar les places de forma gratuïta i amb antelació. Amb el registre, en cadascuna de les quatre zones els usuaris tindran opció d’accedir a les promocions i descomptes de Fira d’un total de 200 comerços col·laboradors.

Les quatre zones disponibles estaran als llocs següents: a la zona Nord, el pàrquing de la pujada de Sant Cristòfol; a la zona Est, el pàrquing de Riera i el de L’Orxa 4.4 i a la zona Sud, el del Poliesportiu. En total, prop de 1.000 places repartides a les quatre àrees d’aparcament en què es podrà estacionar en horari de 09: 00 fins les 24: 00 h.

Aquest nou format de reserva de places permetrà a l’Ajuntament de Cocentaina tindre una previsió aproximada de l’afluència de públic que visita la Fira en cadascun dels caps de setmana, a la vegada que aporta un millor servei als visitants facilitant i assegurant l’aparcament quan arriben al municipi.