«El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tirat per terra el projecte anunciat fins ara per l’alcalde, Antonio Francés, per a situar una seu de Districte Digital en l’antiga illa de Rodes». Així ho assegura el Partit Popular d’Alcoi després de la intervenció de Puig en el Debat de Política General, celebrat el 27 de setembre en les Corts Valencianes. “Alcoi serà el germà pobre de Districte Digital, la qual cosa genera encara més dubtes sobre la inversió de 12 milions d’euros que l’Ajuntament d’Alcoi realitzarà a Rodes”, adverteix el portaveu municipal del PP, Enrique Ruiz.

En la seua intervenció, el president del Consell va destacar l’extensió de Districte Digital a tota la Comunitat Valenciana, anunciant la creació de sis clústers innovadors a partir de la iniciativa privada: a Benidorm, sobre turisme, en el Baix Segura sobre canvi climàtic, a Gandia sobre salut, a València sobre ciutats innovadores, a Castelló sobre transició energètica i a Morella sobre despoblament. Puig va destacar, a més, l’obertura d’un edifici per a estendre Districte Digital a València; la creació a Elx d’un polígon digital, que albergarà el Centre d’Investigació de l’Envelliment, i l’adaptació a Alacant de dos estudis de Ciutat de la Llum per a l’Acadèmia 42 de Telefónica.

“Els anuncis de Puig són una garrotada terrible per a Alcoi, que queda fora de les iniciatives d’innovació de la Generalitat”, assenyala Ruiz. El PP exigirà explicacions a l’alcalde, Antonio Francés, per l’exclusió d’Alcoi de l’estratègia valenciana d’innovació. “Puig confirma el que sospitàvem: que l’alcalde embene fum amb el projecte de Rodes”, afig el portaveu del PP.

Ruiz subratlla que “a la Comunitat Valenciana s’està plantejant una distribució de recursos de la qual Alcoi roman al marge mentre l’alcalde segueix amb les seues històries particulars de ciutats intel·ligents i obres faraòniques sense contingut com la de Rodes”. El regidor del PP recalca la seua preocupació davant el fet que l’Ajuntament vaja a gastar-se 12 milions en el projecte de Rodes “sense tindre ni idea de per a què servirà l’edifici”.

El portaveu del PP sosté que Alcoi no pot conformar-se amb la pedrea dels anuncis de Puig. El president va dir que totes les ciutats de més de 50.000 habitants tindran seu de Districte Digital, que s’implantarà, a més, en totes les comarques. “Després d’anys d’anuncis i promeses, no tindrem un recurs que ens diferencie. Serem més del mateix”, es lamenta l’edil.

Per a Ruiz, el preocupant és que Puig ha desmuntat les vel·leïtats quan l’Ajuntament ja ha adjudicat l’obra de Rodes. “Mentre Districte Digital està invertint ja 13 milions a ampliar les seues instal·lacions en el port d’Alacant, a Alcoi és l’Ajuntament qui paga l’obra”, apunta l’edil. Ruiz tem que l’operació de Rodes acabe sent una ruïna: “Districte Digital sempre promocionarà abans en els seus propis locals per a amortitzar la inversió invertida que no a omplir els que ha pagat l’Ajuntament”, conclou el regidor.