El Teatre Calderón d’Alcoi va rebre ahir la visita del poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler. Tot ells es van reunir sota el nom d’Ovidi4 per a realitzar un espectacle on van repassar diverses cançons d’Ovidi Montllor i en reinterpreten d’altres. A més, amb la complicitat del públic, l’actuació va pendre forma de tertúlia musicada on es va parlar de cultura i política mantenint la fina ironia que tan bé conjugava el gran cantautor, Fill predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi, Ovidi Montllor. Feliu Ventura també va participar a l’espectacle.

Més activitats pel 9 d’Octubre

Hui divendres a les 17 hores s’ha inaugurat la XXVIII Fira del Llibre en valencià, que tindrà lloc en l’Avinguda País Valencià, als voltants de la Biblioteca Ricardo Senabre. Estarà oberta fins diumenge dia 10 a les 14 hores.

Fira del llibre en valnecià

L’acte institucional del Nou d’Octubre serà el dia 9 a les 12 en el Teatre Calderón. Es portarà a terme el lliurament dels V Premis Nou d’Octubre que aquest any seran per Marisa Blanes, el CAEHAi Francesc Bernàcer. El manifest serà escrit i llegit pel filòleg alcoià, Ivan Gisbert i realitzarà el concert la Societat Musical Nova d’Alcoi, en un acte que serà presentat per Ajo Valls. (Adjuntem el programa del concert).
A la nit, a les 20.30 hores, els Dimonis Rafolins faran un correfoc a la plaça d’Espanya, un acte que ja s’ha consolidat en la programació d’aquesta festivitat.

Diumenge hi haurà dos concerts, a les 12 en el Centre Cultural Mario Silvestre, concert de música cubana amb ‘Trio Alter Ego’, organitzat per ‘Amigos de la Guitarra de Alcoy. Asociación José Luis González’. A la mateixa hora i dins el IV Festival Caixabank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, actuaran l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan, de Sant Joan d’Alacant i l’Orquestra Simfònica de La Unió, de Llíria, serà a les 12 en el Teatre Calderón. El diumenge 17 a les 18 hores serà la segona part del Festival amb la participació de l’Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva, de Llíria i l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília, de Cullera.

Els actes conclouran el 14 d’octubre amb la presentació del ‘Llibre de la Cort del Justícia Pere Penedés (Alcoi,1320)’ de Vicent Cabanes, Josep Lluís Santonja, Emili Casanova i Joan Anton Rabella. Serà a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Silvestre.

«Tenim un programa que hem hagut d’adaptar a la pandèmia. És difícil programar activitats sense saber si es podran realitzar. Espere que la ciutadania gaudisca de totes les activitats que hem programat i vull agrair també la participació de diferents entitats i de les llibreries que col·laboren en la Fira del Llibre en valencià», conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.