La patinadora alcoiana Andrea Silva va tindre una excel·lent classificació en la modalitat individual femenina, penjant-se la medalla de plata en el Campionat del Món de patinatge artístic que es disputa a Asunción, la capital de Paraguai. La representant del CP l’Aldea va dur a terme una gran actuació pujant al segon esglaó del podi en la seua primera participació en una Mundial com a sènior, superant els registres obtinguts en el passat Campionat d’Europa on va aconseguir la medalla de bronze.

Després de finalitzar en tercer lloc en el programa curt, la segona posició en el llarg li va valdre per a aconseguir la medalla de plata, amb un total de 160.86 punts. La medalla d’or va ser per a la italiana Rebecca Tarlazzi, 187,43, i el bronze per al seu compatriota Letizia Girholdi, 155,17.

Aquesta esportista alcoiana quan encara no havia complit els deu anys va decidir marxar a Catalunya per a posar-se als ordes de Manel Villarroya, un dels entrenadors més prestigiosos del país, per a treballar amb la intenció d’aconseguir un somni que ara s’ha fet realitat.

“Estem davant una fita històrica per a la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament volem donar l’enhorabona Andrea Silva, una gran esportista que malgrat la seua joventut ja ens ha representat brillantment sent una gran ambaixadora d’Alcoi. Aquest èxit ve després de molts anys d’esforç i estem segurs que Andrea continuarà esforçant-se per a continuar millorant. La nostra ciutat és durant un cap de setmana a l’any la capital nacional del patinatge amb el Campionat Grup Xou, i ara tenim ni més ni menys que a una subcampiona del món, un gran èxit per a l’esport alcoià i per a l’esport femení”, destaca l’alcalde, Toni Francés.