La Càtedra ‘Indústria Digital’, signada entre el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Ajuntament d’Alcoi, organitzen diferents cursos relacionats amb el Big Data i protocols IoT en la digitalització de les indústries.

El 25 i 26 d’octubre se celebra el curs ‘Estratègia Big Data i Data Analytics per a Managers’. L’objectiu d’aquest curs és resoldre els principals dubtes amb els quals s’enfronten els equips directius i managers a l’hora d’implantar una estratègia de Big Data i d’Anàlisi de Dades en la seua empresa. Així, es veu d’una ullada casos pràctics en matèria d’explotació i analítica de dades, passant per una revisió de les principals tecnologies que hui dia poblen l’horitzó de Big Data i el Data Science (per a ingesta massiva, consulta, anàlisi, visualització…), fins a un roadmap per a l’adopció d’aquestes tècniques i tecnologies en les nostres empreses. El curs tindrà lloc en l’Edifici Georgina Blanes del Campus d’Alcoi, concretament a l’Aula I3L8.

El curs d’estratègia Big Data i Data Analytics per a Managers és un curs orientat a responsables directius amb un coneixement tecnològic bàsic, però també a alumnes que desitgen introduir-se en aquest camp.

La inscripció gratuïta es pot formalitzar en el següent enllaç.

D’altra banda, el curs ‘Introducció a protocols de comunicació IoT aplicats a Indústria 4.0’ tindrà lloc el 29 d’octubre, i 2, 5 i 8 de novembre.

El curs pretén introduir a l’alumne en els conceptes bàsics i les tecnologies més utilitzades en la integració de dispositius i protocols IoT en la digitalització de les indústries, de manera que servisca com a base per a la presa de decisions i com a punt d’entrada a noves implementacions per a les apostes tecnològiques de la companyia en la carrera cap a la transformació digital. El curs es desenvoluparà a l’Aula I3L8 de l’Edifici Georgina Blanes, excepte el dia 29 d’octubre, que serà en aula C3AI2, de l’Edifici Carbonell.

El curs d’introducció a protocols de comunicació IoT aplicats a la Indústria 4.0 està també orientat a personal i alumnes amb un coneixement tecnològic bàsic, amb l’objectiu de millorar les seues capacitats i coneixement de cara a dur a terme processos de digitalització basats en IoT en la indústria.

La inscripció gratuïta es pot formalitzar en el següent enllaç.

Javier Silvestre, subdirector de Càtedres d’Empresa, Mecenatge i I+D+i, indica que “des de la Càtedra ‘Indústria Digital’ pretenem dur a terme accions per a promoure la digitalització industrial, un aspecto crític hui dia per a les empreses i comerços”. Silvestre contínua afirmant que “dins d’aqueixes accions, la realització de cursos que faciliten el comprendre en què consisteix aquesta transformació digital i les tecnologies habilitadores d’aquesta transformació digital, suposa una xicoteta espenta per a promoure això”.

 

La Càtedra ‘Indústria Digital’

Les càtedres d’empresa són la forma més adequada de formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la Universitat i les empreses per a potenciar les relacions de la Universitat amb l’entorn. A més de la Càtedra ‘Indústria Digital’, la UPV i l’Ajuntament d’Alcoi tenen signades les càtedres ‘Smart City’ i ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’.

La càtedra “Indústria Digital” naix per a impulsar la transformació digital de l’entorn en general i en l’EPSA en particular, de manera que això es traduïsca en la millor formació digital dels alumnes de l’EPSA, la qual cosa repercutirà en la transformació digital del teixit empresarial de la ciutat, així com del parc tecnològic urbà de Rodes.

Entre altres iniciatives de col·laboració possibles, estaran la conscienciació i formació a les empreses, el fet de contribuir a la creació i manteniment del pool d’experts de confiança per a ajudar a les empreses en el seu procés de canvi i la transferència de coneixements i retenció del talent mitjançant la incorporació d’alumnes a les empreses i la potenciació de pràctiques d’empresa.