L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica procedent de la convocatòria de Subvencions per a municipis i mancomunitats per al foment de la participació ciutadana, transparència i bon govern valorada en 16.000 euros, 8.000 destinats a transparència i 8.000 per a projectes de participació ciutadana.

Els diners han estat destinats a fomentar la transparència i la participació ciutadana en diferents projectes com el Pla de millora del teixit associatiu, la realització de formació en participació ciutadana per a les entitats i associacions de veïns, la campanya de pressupostos participatius per a la infància ‘Educació per a la participació’ i la consulta i procés participatiu per a la contractació del servei d’autobús, entre d’altres.

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, ha destacat «el gran treball que s’ha dut a terme per part dels nostres departaments, gràcies a totes les tasques realitzades hem aconseguit triplicar les ajudes, ja que hi havia que presentar els projectes per a poder optar a la subvenció. L’any passat vam tindre 5.000 euros per a participació, aquest any seran 8.000 i a més 8.000 més per a transparència.

Estem satisfets d’aquest augment i seguirem treballant amb més projectes per tindre cada dia una administració més transparent i en la que la ciutadania puga participar en la presa de decisions».

Recordem que en aquest moment està en marxa el procés de pressupostos participatius. Les propostes es podran presentar a les urnes fins el dia 17 i de forma digital fins el 24. Les propostes presentades a les urnes es recolliran abans per publicar-les de forma digital i que puguen ser també avalades. Per a poder passar a la valoració de la viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l’Ajuntament hauran de tindre un mínim de 50 avals. El termini per avalar les propostes acaba el dia 24 d’octubre.