Ja s’ha signat un Conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Ajuntament de L’Olleria que tindrà com a finalitat, el desenvolupament d’activitats formatives i de difusió del coneixement.

L’acte ha tingut lloc a la sala d’al·legories de la Casa Santonja de L’Olleria i a ell han assistit el Sr. Rector Magnífic de la Universitat Politècnica de València, D. José Esteban Capilla Romá, el director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi, D. Pablo Andrés Benabeu Soler, el director de l’àrea d’ocupació i càtedra, D. Francisco Juan Espinós Gutiérrez, el responsable de l’Àrea de Relacions amb els Municipis i Seus Universitàries, D. Antonio Giménez Morera, el subdirector de càtedres, mecenatge i I+D, D. Javier L. Silvestre Blanes, l’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal Soler, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de L’Olleria, Rubén Morrió Cerdà, el regidor d’Educació, Esports i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de L’Olleria, Daniel Semper Ibañez i la regidora de Benestar Social, M. Hortensia Micó Cano.

L’objecte d’aquest Conveni és la creació de l’Aula Universitària de L’Olleria, que serà el marc de col·laboració entre la UPV i l’Ajuntament de L’Olleria per a la realització d’activitats d’interés general.

La finalitat de l’Aula Universitària de L’Olleria serà la promoció i desenvolupament de cursos, beques, activitats de cultura científica, dinamització de projectes locals. Tot això en el marc de l’objecte i finalitats específiques de la Universitat.

El desenvolupament d’aquestes activitats serà dut a terme a través de la UPV-Campus d’Alcoi. Així mateix, en funció dels projectes concrets realitzats per l’Aula, podran col·laborar en aquests, altres Centres, Departaments i Instituts.

L’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal ha afirmat que «des de l’Ajuntament de L’Olleria estem totalment compromesos amb l’educació i per aquest motiu, signem amb la Universitat Politècnica de València, entitat de gran prestigi, aquest conveni de col·laboració, que suposarà la creació de l’Aula Universitària de L’Olleria, una aula que servirà, per a la creació i realització de diferents activitats d’interés general, com ara activitats de formació, de divulgació i transferència de coneixements o altres accions de dinamització de projectes locals».

«Sens dubte una gran notícia que ens fa fer un pas endavant en matèria educativa per millorar i adaptar cada vegada més aquest sector a les diferents necessitats del nostre alumnat», concloïa el primer edil.

El Sr. Rector Magnífic de la Universitat Politècnica de València, D. José Esteban Capilla Romá, per la seua banda mostrava la seua satisfacció per “formar part d’un conveni de col·laboració amb una població tan compromesa amb l’educació i amb tantes ganes de seguir millorant la qualitat acadèmica del seu alumnat».