Des del passat 1 de setembre el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre ha iniciat els seus programes de natació per a persones amb discapacitat. Els programes d’esport adaptat estan enfocats a millorar les capacitats físiques d’aquesta població a través del medi aquàtic. Les activitats es realitzen en el vas d’aprenentatge de la instal·lació, on la temperatura de l’aigua és superior a la resta i afavoreix els beneficis de les persones amb mobilitat reduïda o patologies cròniques.

El programa PRONA o programa de natació adaptada, neix amb la intenció de donar continuïtat al treball iniciat amb el programa Hospiesport. Està dirigit a persones amb qualsevol mena de discapacitat però amb grau d’autonomia avançat. Es duu a terme en el CEM Eduardo Latorre, i enguany s’ha ampliat l’oferta amb una hora més a la setmana. En l’actualitat aquesta activitat es duu a terme 9 hores setmanals i compta amb un total de 23 alumnes, dels quals 13 són adults i 10 xiquets.

D’altra banda, el programa PROMAR o Programa de Mobilitat Articular, és un programa de salut adaptada per a persones amb mobilitat molt reduïda per als quals resulta necessària l’atenció personalitzada, basat en la mobilització d’articulacions i grups musculars. En l’actualitat aquesta activitat es duu a terme 19 hores a la setmana tenint un augment de 13 hores setmanals respecte de temporades anteriors. Compta amb un total de 15 alumnes dels quals 11 són adults i 4 nens. El programa es realitza d’una manera individualitzada a causa de les circumstàncies tan específiques d’aquest col·lectiu.

A més d’aquests dos programes, la instal·lació també compta amb els programes de natació terapèutica per a usuaris que necessiten un assessorament específic sobre malalties o patologies cròniques. La natació terapèutica es desenvolupa per l’àrea de fisioteràpia del complex i en l’actualitat compta amb 20 usuaris repartits en 4 sessions setmanals.

És important ressaltar que les hores dels programes PROMAR i PRONA s’han duplicat respecte de les temporades anteriors, passant de 14 sessions setmanals a un total de 28 en l’actualitat, amb l’únic objectiu d’aportar el treball i experiència del personal de l’Eduardo Latorre per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de l’exercici i millorar la seua salut.

«Un dels avantatges de la gestió pública del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre és que ens permet portar a terme programes com aquests o el de millora de la condició física post Covid. Programes que ajuden a tindre una millor qualitat de vida a determinades persones i que sense aquesta gestió pública, l’ajuntament no podria oferir-los», ha destacat el regidor d’Esports, Alberto Belda.