Seguint l’ordre cronològic dels esdeveniments, començarà el divendres a les 16 hores amb el Costa Blanca Challenge, que és un esdeveniment Mototurístic, no competitiu que transcorrerà en carreteres obertes al trànsit, amb eixida i arribada a la nostra ciutat. Propiciarà que les persones participants coneguen les carreteres i llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana, mitjançant el pas per punts de control amb el visat d’un passaport creat per a l’ocasió. El divendres de 16 a 21 hores en el punt d’eixida, plaça de la Foguera, tindrà lloc la recollida de la documentació per part dels participants, un total de 275 i s’habilitaran carpes de les marques col·laboradores de l’esdeveniment perquè puguen exposar els seus productes i realitzar ofertes als participants, entre altres hi haurà fabricants de motocicletes, assegurances, equipament per al conductor, i tots aquells productes relacionats amb el món del motor a dues rodes. Pel que respecta a l’esdeveniment en si, l’eixida serà el dissabte des de les 7 a les 10 del matí, cada 3 minuts prendran l’eixida 5 motos, des de la plaça de la Foguera, en concret dónes de l’Avinguda Andalusia, 18. Aquest mateix lloc és la meta i s’espera l’arribada dels vehicles a partir de les 17 hores.

El divendres també hi haurà un altre esdeveniment esportiu d’importància, ja que a les 21 hores el Camp Municipal del Collao acollirà l’encontre de lliga entre el CD Alcoyano i l’UCAM.

Cal ressaltar que el divendres tornarà la Festa als carrers amb les primeres entradetes que serviran per a commemorar el Mig Any Fester. Per a reduir les aglomeracions s’invertirà el recorregut de les que ixen per País Valencià, arrancant des de la cantonada coneguda com el Cantó Pinyó i seguint per Sant Llorenç fins al Parterre. Hui serà el torn de Cordón i Juíoss per Sant Nicolau i Almogàvers, Asturians i Bascos per Sant Llorenç. Mentre que demà, Chano i Domingo Miques desfilaran per Sant Nicolau i Ligeros, Berberiscos i Cides, ho faran per Sant Llorenç. La primera filà arrancarà a les 22 des del Cantó el Pinyó, després, tant des d’aquest punt com des de la Font Redona s’eixirà a les 23 i 00 hores. L’Associació de Sant Jordi també ha organitzat una gala que tindrà doble sessió, divendres i dissabte a les 20 hores, en el Teatre Calderón ‘Any i mig sense festa’.

El dissabte a les 7 hores, recordem que començarà el Challenge Costa Blanca, una hora després a les 8 del matí des de la plaça d’Espanya tindrà lloc l’eixida del Trail Solidari, amb un total de 1.900 persones inscrites tindrà tres modalitats, el Trail de 54 KM i un desnivell de 2647m/+, el Mig Trail de 30 km amb un desnivell de 1264 m/+ i la marxa amb 24 km i un desnivell de 926 m /+. En ser distàncies diferents i dues proves corrents i una altra caminant, l’arribada serà de manera escalonada al llarg de tot el matí i primeres hores de la vesprada. La meta estarà en la plaça d’Espanya. Durant la prova recorreran diferents paratges naturals del nostre entorn com el Pont de les Set Llunes, el Salt, Barranc del Cint, Collao d’en Sabata, Montcabrer, Mes de Prats, Horta del Pobre, Barxell, Racó de Bonaventura, Riquer Alt, Dolomites, Molí d’Arquets o Les Solanetes, entre altres.

La tercera edició de la Copa d’Espanya de Roller Derby se celebrarà en el Poliesportiu Francisco Laporta el dissabte 16 d’octubre i diumenge 17, amb la participació de tres equips i quasi 50 esportistes. El dissabte 16, tindrà lloc la competició. Mentre que la jornada del diumenge 17, amb motiu de promocionar aquesta especialitat, es realitzarà una sessió de tecnificació oberta a tot el públic. El campionat femení es disputarà en forma de triangular entre el Burgos RD, el CDT Derby i Galícia i el masculí serà un duel únic entre CDT Derby i Burgos RD. El primer partit començarà a les 11.30 hores i l’últim a les 19 hores.

Seguint en el Poliesportiu Francisco Laporta, hi haurà un duel de la màxima categoria nacional d’hoquei. El Patí Alcodiam Salesià jugarà contra el Palafruguell el seu partit d’OK Lliga a les 20.15 hores.
Així mateix podem ressaltar que el diumenge 17 a les 18 hores serà la segona part de l’IV Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la participació de l’Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva de Llíria i l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera. Serà en el Teatre Calderón dins de la programació de la Capitalitat Cultural.

“Gràcies a aquestes activitats esportives esperem que vinga un gran de persones a la nostra ciutat, no sols participants, també els seus familiars o aficionats. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per a acollir diferents competicions i proves. L’arribada d’aquestes persones suposa un impuls econòmic per a Alcoi, ja que dormiran i menjaran a la nostra ciutat i a més poden visitar-la i utilitzar diferents serveis. També és important destacar que amb aquestes proves es coneix el nostre entorn i poden servir per a propiciar que siguem destinació turística en altres ocasions”, ha explicat el regidor d’Esports, Alberto Belda.