El Partit Popular alerta que Alcoi “ha quedat fora dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2022”. Assevera que la ciutat no compta amb una sola partida pressupostària específica per a executar projectes pendents. El portaveu municipal del PP, Enrique Ruiz, ofereix a la resta de formacions amb representació a l’Ajuntament un pacte per a defensar de manera conjunta les inversions que necessita Alcoi.

En el projecte de pressupostos que ha presentat no figuren partides per a millorar la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Ruiz considera “molt preocupant” que no hi haja una partida específica just quan està en marxa la redacció dels projectes constructius per a la renovació de la via. “El projecte del tram entre Xàtiva i Ontinyent ha d’estar llest al desembre, i el que va d’Ontinyent a Alcoi hauria d’estar finalitzat al febrer. Per tant no s’entén que no hi haja partides per a poder licitar i començar a executar obres en 2022”, exposa Ruiz, qui tem que els treballs es posposen a 2023.

Tampoc figura en els pressupostos una partida concreta per a construir la rotonda de l’accés nord. Segons el Govern municipal, l’obra l’assumeix el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El portaveu del PP apunta que el projecte, valorat en 906.139,85, està redactat des de gener de 2019. “Si, com anuncia l’alcalde, tan és clar que l’obra l’assumeix el ministeri, no entenem que no figure amb una partida nominativa”, afirma Ruiz,

Fora dels pressupostos queda també la segona fase de la canalització del riu Barxell, amb una inversió pendent de 4,7 milions d’euros. Ruiz diu que aquesta obra era una de les grans reivindicacions del PSOE quan estava en l’oposició. “Ara, lamentablement, s’han oblidat d’aquest projecte”, qüestiona.

Davant la desaparició d’Alcoi dels Pressupostos Generals de l’Estat, el Partit Popular ofereix un pacte amb la resta de grups municipals per a reivindicar la inversió en els projectes pendents. “Hem d’estar units per a exigir al Govern d’Espanya que detall d’on eixiran els fons per a finançar les obres que necessita Alcoi, perquè no hi ha partides nominatives en els comptes de l’Estat. Disposem de projectes llestos per a construir i no hi ha un compromís ferm per a tirar-los avant. Entre tots hem de reivindicar les inversions”, conclou Ruiz.