El Partit Popular d’Alcoi aplaudeix la convocatòria del concurs per a la gestió de la neteja i manteniment de parcs i jardins. El regidor Kiko Cantó destaca que “per fi” el PSOE s’haja decidit a afrontar un dels problemes de la ciutat: el mal estat dels parcs, que s’estenen sobre una superfície total de 269.270 metres quadrats. L’Ajuntament disposa d’un pla director de parcs i jardins que està pendent d’aplicar des de 2017.

El contracte que ha licitat l’Ajuntament té una vigència de dos anys més altre de pròrroga, a raó de 219.155,44 euros anuals. El servei, segons explica Cantó, divideix la ciutat en tres zones: Santa Rosa-Batoi, Centre-Zona Alta-Viaducte i Zona Nord. Poden presentar-se ofertes fins al 3 de novembre.

Cantó valora que el PSOE s’haja decidit a millorar la situació dels parcs i jardins municipals, tal com ve reclamant el Partit Popular. “Disposem d’àmplies zones verdes que actualment presenten serioses deficiències, per la qual cosa hem de garantir la seua reparació i bona conservació per al gaudi de tots els alcoians”, exposa. El regidor lamenta, no obstant això, que el plec del nou contracte no s’ajuste al pla director que els tècnics municipals van elaborar en 2017.

Segons explica, a diferència del pla director, el servei deixa fóra el llit del riu Barxell, així com el Parterre i el passeig de Cervantes. “Els tècnics van realitzar en 2017 un excel·lent treball, per la qual cosa no entenem que el PSOE no l’aplique ara al 100%”, assenyala. El pla planificava per a 12 anys intervencions als parcs per un valor de 3,5 milions d’euros.Cantó insta el PSOE a aprofitar el treball realitzat pels tècnics per a incloure en el pla un exhaustiu sistema d’indicadors que permeta fer un seguiment a l’estat dels parcs i al compliment del contracte. “Tenim un instrument de control que hem d’aprofitar per a garantir que el nou servei funciona i manté en perfecte estat els parcs i jardins de la ciutat”, conclou el regidor del PP.