El Partit Popular denúncia “l’enèsim retard” en l’obertura del Centre Especial de Malalts Mentals (CEEM), que continua tancat 10 anys després de la seua construcció. La regidora Amalia Payá critica que, després d’una dècada, la Generalitat encara haja d’executar unes noves obres i, a més, recórrega ara a un procediment “urgent” de contractació de personal. “Sembla una burla que, després d’anys de promeses incomplides, la Generalitat no dispose ja del personal necessari per a obrir l’edifici i haja de contractar-lo d’urgència”, manifesta la regidora.

Payá recalca que la Generalitat torna a incomplir els seus propis terminis. A l’agost, la vicepresidenta Mónica Oltra va avançar que el centre obriria entre finals de setembre i principis d’octubre. “Hui dia, segueix sense haver-hi una data per a l’obertura per a desesper de les famílies que podrien ser usuàries de les 40 places”, lamenta la regidora del PP. Al seu judici, la falta de personal per a poder obrir el CEEM “és una burla més per a tots els alcoians”. Segons explica, la Conselleria d’Hisenda va autoritzar les contractacions el juny passat. “Estem a la fi d’octubre i ara és quan contractaran d’urgència”, afirma.

La regidora lamenta els “reiterats incompliments” de totes i cadascuna de les dates d’obertura que en els últims sis anys han oferit tant la Generalitat com l’Ajuntament. En 2015 l’alcalde, Antonio Francés, va assegurar que el centre obriria aquell mateix any. El propi va fer la vicepresidenta Oltra en 2016 i 2018. “Tanta promesa incomplida és el millor exemple no sols d’irresponsabilitat per part del tripartit de la Generalitat, sinó de la falta de compromís i implicació amb un col·lectiu tan sensible com és el dels malalts mentals”, resumeix Payá.

El súmmum de la situació, manifesta la regidora, és la necessitat de realitzar noves obres, en principi de poca envergadura, i de recórrer a la via d’urgència per a contractar el personal. “Sis anys no han sigut suficients perquè l’Ajuntament d’Alcoi i el tripartit de Puig realitzen els tràmits burocràtics necessaris per a obrir el centre. Aquesta situació clama al cel”, afig la regidora del Partit Popular. Segons assenyala, l’obertura del CEEM “serà la constatació d’una gestió caòtica que durant anys ha privat a Alcoi de disposar d’un recurs clau per a atendre malalts mentals”.