El Partit Popular urgeix al Govern del PSOE a convocar la comissió de seguiment de la conversió en zona de vianants amb l’objectiu de frenar el tancament definitiu al trànsit del carrer de Sant Nicolau. La intenció del PP és derogar la clàusula de l’ordenança que obliga a tancar el carrer abans del 31 de desembre de 2021.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, alerta que tancar per complet el carrer de Sant Nicolau deixarà aïllats als veïns de la Zona Alta. “Tancar la connexió amb la Zona Alta implica forçar als veïns a fer desplaçaments més llargs i, per tant, a augmentar la contaminació”, raona el regidor.

Segons explica, la mesura incrementarà el trànsit al carrer de Sant Jaume, la costera del Gurugú i de Sant Mateu. “És il·lògic traslladar el trànsit d’un carrer principal a altres secundàries que, a més, estan preparades per a ser per als vianants, com Sant Jaume”, manifesta el regidor. En aquesta via el trànsit s’ha multiplicat per tres des de la posada en marxa de la conversió en zona de vianants, segons dades de l’Ajuntament. Dels 77 vehicles a l’hora que el carrer suportava abans de la conversió en zona de vianants s’ha passat a 258.

Ruiz recalca que “el tancament complet de Sant Nicolau va contra el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el Pla d’Acció Comercial i l’Estratègia de Reactivació del Centre. Tots aquests documents consideren inviable que Sant Nicolau siga completament per als vianants2. “El PSOE ha de deixar de governar per capritx i dedicar-se a seguir els informes i les recomanacions dels experts per a no provocar problemes als alcoians”, manifesta Ruiz.

El portaveu del PP advoca per canviar l’ordenança de manera urgent perquè les modificacions entren en vigor abans del 31 de desembre, que és la data que el PSOE va establir per a tancar completament Sant Nicolau. El carrer segueix obert en direcció a la Zona Alta després de la proposta del PP.

El PP també vol abordar en la comissió de seguiment altres canvis: permetre l’accés als veïns no empadronats en el Centre i ampliar l’horari de càrrega i descàrrega.