Cocentaina ha inaugurat la 675a edició de la seua tradicional Fira de Tots Sants. L’emblemàtic Palau Comtal ha tornat a ser testimoni, una vegada més, com ho ha sigut al llarg d´aquests sis segles d’història, d’una nova convocatòria per a gaudir durant dos caps de setmana, el tradicional 29, 30, 31 d´octubre i 1 de novembre i el 5, 6 i 7 de novembre, de tots els seus principals atractius de Fira.

La psicòloga contestana Stella Vicens ha sigut l’encarregada de realitzar la lectura del Privilegi reial de Fira, (concedit per Pere IV El Cerimoniós en 1346). Una emocionada lectura davant centenars de persones congregades en el Pla. Tot seguit, el president del la Generalitat, Ximo Puig ha procedit a tallar la cinta amb què l’alcaldessa Mireia Estepa ha declarat inaugurada la Fira de Tots Sants, la primera edició del certamen al carrer després de la pandèmia. A continuació, la comitiva inaugural ha realitzat un recorregut que els ha portat a conèixer els principals atractius del primer cap de setmana de la Fira 2021. El Mercat Medieval, el Porrat Valencià, el Soc Àrab, la Fira Cavallar i el nous sectors com turisme, esports, disseny i moda, innovació, tecnologia, exterior i llar.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha inaugurat la Fira de Cocentaina 2021 acompanyat d´una nodrida representació del seu executiu. El cap del Consell ha destacat que “hem de mirar al futur amb esperança”, però ha recordat que “estem encara en un moment en què cal seguir tenint molta prudència encara sabent que anem a millor”. En aquest sentit, ha fet una crida a la ciutadania per “des de la màxima prudència, gaudir al màxim d’una Fira que va més enllà de l´intercanvi comercial i que és un punt de trobada i convivència”.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha donat les gràcies a les autoritats presents per acompanyar el poble de Cocentaina un any més a la inauguració de la Fira. Una edició de la qual ha destacat que “Cocentaina té l’orgull i la responsabilitat d’haver preparat l’esdeveniment més multitudinari al carrer, després de les Falles de València i demostrarem que ho podem passar molt bé i gaudir amb totes les condicions de seguretat ”. D’altra banda, ha agraït la feina que fan els veïns i veïnes de Cocentaina per mantindre i saber anar adaptant aquesta Fira, de la qual ha dit, “tots som importants per fer-la gran, i que té l’orgull de ser d’interès turístic Internacional i l’única Fira BIC de tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, Stella Vicens, ha destacat l’honor que ha estat per a ella representar el poble de Cocentaina i ha dit sentir-se “molt orgullosa com a dona d’haver llegit el Privilegi”.

Entre altres autoritats que han estat presents a l’acte inaugural de la Fira, cap destacar la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; consellera d’Innovació, Universitat i Ciència, Carolina Pascual; consellera de Participació i Transparència, Rosa Pérez; conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; vicepresidenta segona de la Diputació Provincial d’Alacant, Ana Serna (en representació del President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón); director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos; Rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; Diputada Nacional, Patricia Blanquer, Diputat Nacional, Joan Baldoví; Inspector Jefe Operatiu de l’Administració Autonòmica, José Antonio Hernández; Coronel Jefe de la Comandancia de la Guardia Civil d’Alacant, José Hernández, entre altres autoritats.

Rellevància nacional e internacional
Cal destacar que Fira de Tots Sants de Cocentaina s’ha consolidat en els últims anys com un esdeveniment ineludible per a milers de visitants procedents dels més diversos llocs. La seua pluralitat és el seu principal atractiu; varietat infinita de productes, àmplia oferta cultural i lúdica i la més diversa gastronomia per a tots els gustos i butxaques, fan d’aquesta cita anual la destinació idònia per a passar en aquesta ocasió dos caps de setmana inoblidables.
Des de l’organització de fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir i complir en tot moments les indicacions sanitàries; la mascareta és obligatòria en tot el recorregut que ocupa la Fira i es recomana guardar la distància de seguretat i seguir els recorreguts marcats per recórrer l’itinerari de la Fira de Cocentaina. Per a açò es pot consultar la web (www.firadecocentaina.org), o descarregar-se la app Fira de Cocentaina on trobaran informació detallada.