Reclam Editorial torna a apostar per la Història i de nou Jordi Raül Verdú torna a casa, Alcoi, per a presentar la seua novel·la infantil, ‘Les Aventures del Tractat d’Almisrà’. L’obra presenta als més joves els fets ocorreguts a l’any 1244, quan es va signar l’acord entre el Regne de Castella i la Corona d’Aragó, delimitant les fronteres del Regne de València. L’acte de presentació a la capital alcoiana tindrà lloc dijous 4 de novembre al Centre Ovidi Montllor (Vistabella, 8) a partir de les 19:30 hores. A la presentació intervindrà el prestigiós autor, Jordi Raül Verdú; acompanyat d’Arturo Blasco, en representació del segell Reclam. A més, participaran Romà Francés i Vicent Luna com a ponents. Es seguirà el protocol ja utilitzat per a actes similars celebrats a les darrers setmanes, amb l’ús de mascareta i el compliment de totes les mesures sanitàries corresponents per a evitar el contagi del virus.
L’obra suposa un llibre didàctic, il·lustrat per Sergi Olcina i totalment destinat als centres escolars, pel que s’adjunta una proposta didàctica, amb un mapa en el qual es visualitza l’aventura i que permet fer un viatge en el temps i l’espai, amb una detallada descripció del paisatge, les persones o l’època.
La sinopsi de l’obra parla que, degut a la pandèmia, un matrimoni, professors d’institut els dos, i els seus fills bessons, Roser i Roger, canvien el pla de vacances que inicialment tenien previst (que era anar als Pirineus) per un altre que els permet les restriccions perimetrals que imposa la Covid-19 (la vall de Mariola). Els paratges que coneixeran els Rosegers (nom inventat pels pares per cridar els dos fills alhora), els llocs emblemàtics que visitaran i tot el que aprendran al llarg del viatge, els conduiran a conéixer el pacte signat pel rei Jaume I el Conqueridor i l’infant Alfons de Castella, el Tractat d’Almisrà.
L’autor de la publicació, Jordi Raül Verdú, és mestre i contacontes i ha exercit la seua professió a Madrid, els EUA, el Principat d’Andorra i a la seua terra. Recentment va publicar, junt a Reclam, “Paquito el Chocolatero. Un himne a la vida”, il·lustrat per alumnes de l’Institut La Foia d’Ibi (recopilat per la professora María Belda) i dedicat al compositor Gustavo Pascual Falcó. Ha publicat, a més, dues-centes rondalles, arreplegades al llarg dels últims trenta anys en una quarantena de localitats i huit comarques del meridional valencià. És autor d’una huitantena de llibres de literatura infantil i en l’actualitat està adaptant totes les rondalles d’Enric Valor. L’any 2010, el periòdic “Ciudad” li atorgà el premi CAM Medi Ambient, el 2017 guanyà el premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular i l’any 2019 el Consell de Cultura i l’Ajuntament d’Alcoi li concediren el Premi 9 d’Octubre.