El Partit Popular proposarà una revisió de les parades de taxi en la zona Centre després de l’entrada en funcionament de l’ordenança de conversió en zona de vianants. El principal partit de l’oposició adverteix que el trasllat de la parada de taxi des de la plaça del Pintor Gisbert a l’avinguda del País Valencià, després del carrer Sant Ana, suposa un increment de preu per als usuaris. Un veí de la Zona Alta que abans pagava 3,60 euros ara paga 7.

Després de la posada en marxa de la conversió en zona de vianants, la parada de taxi situada en la plaça del Pintor Gisbert es va traslladar a l’avinguda del País Valencià, després del carrer Sant Ana. Aquesta nova ubicació, a més de reduir la quantitat de vehicles disponibles, està allunyada de la zona més comercial i redueix la capacitat de comunicació dels taxis amb diferents zones de la ciutat. La conseqüència és que la connexió entre el Centre i la Zona Alta, abans directa, ara ha de realitzar-se a través de l’Eixample o d’Oliver. “En definitiva, més contaminació i més cost per als usuaris”, afirma la regidora Lirios García.

“No entenem com es realitzen modificacions sense comptar amb el sector, sense comptar amb els veïns i sense, aparentment, seguir cap criteri”, ha explicat la regidora del Partit Popular, Lirios García.

Amb l’objectiu de corregir aquesta situació, el Partit Popular sol·licita al PSOE en el ple d’aquest divendres que habilite de nou en la zona de la plaça del Pintor Gisbert una parada de taxi per a millorar el servei i que s’amplie els caps de setmana utilitzant la zona de càrrega i descàrrega per a oferir més vehicles disponibles al servei.