La 675 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina celebra aquest cap de setmana, del 5 al 7 de novembre, la seua segona convocatòria. De divendres a diumenge, tot el públic que acudisca a la vila Comtal podrà gaudir d’una major superfície expositiva (70.500 m²) en la qual es donaran cita dues dels grans potencials comercials del certamen, l’automoció i maquinària industrial i els productes típics d’alimentació i Denominació d’Origen. El Passeig del Comtat i l’Avinguda País Valencià seran les dues vies en les quals es concentraran les exposicions de vehicles i maquinària, que comptaran amb més metres expositius per parcel·la i més productes en cadascun d’ells, de manera que els visitants puguen accedir a ells còmodament i sense aglomeracions.

D’altra banda, el sector agroalimentari estarà situat en les places del Pla i Venerable Escuder així com als carrers Jaume I i Sant Francesc. En aquests espais es podran trobar embotits, salaons, formatges, dolços, dàtils, fruita seca i altres productes típics del certamen.

Cal destacar que, durant aquests dies, la zona nord del municipi, corresponent al casc antic, no tindrà oferta expositiva. Estarà centrada en la part alta de Cocentaina ja que ofereix espais més amplis per a poder situar el producte d’aquesta setmana, en general de grans dimensions.

Diversió per a tots els públics
El complement d’entreteniment, un altre dels grans pilars del certamen, seguirà present aquest segon cap de setmana perquè grans i xicotets puguen divertir-se. La zona de food trucks també continuarà activa perquè es puguen compartir les diverses especialitats gastronòmiques amb familiars i amics.

L’oferta d’espectacles continuarà també durant aquests tres dies. El dissabte, 6 de novembre, a les 12.00 hores, en el Pati d’Armes del Palau Comtal, s’oferirà una mostra de balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses Els Folies de Carcaixent. Per la vesprada, a les 19.00 hores, en el mateix espai, Xavi Castillo serà l’encarregat de sembrar la nota d’humor amb el seu espectacle “Historietes Medievals”.

La música en valencià també és present en l’agenda d’espectacles de la mà de Dani Miquel que amb el seu espectacle “Desfem” mostrarà als presents el seu repertori musical. Serà el diumenge, 7 de novembre, a les 12.00 hores, en el Pati d’Armes del Palau Comtal. Les entrades als espectacles s’han de sol·licitar de manera gratuïta en la web www.entrades.cocentaina.es.

Les exposicions, excepte els Bonsais, que componen l’oferta cultural d’aquesta edició, situades al Palau Comtal, el Patronat Cor de Jesús (Plaça Mossèn Raduan) i la Ruta d’Art Local, on els artistes mostren al públic els seus tallers, continuaran obertes en horari de 10.00 a 22.00 hores.

“Encara que no és el cap de setmana tradicional de la Fira, animem a veïns i visitants que continuen gaudint del certamen, l’oferta és diferent i cal estar junt a tots els expositors que han recolzat aquesta edició perquè puga realitzar-se en dos caps de setmana consecutius per a garantir totes les condicions de seguretat sanitària que el temps en el qual estem requereix”, indica la regidora de Fira, Eugenia Miguel.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina posarà fi a la seua 675 edició, amb una cloenda que es durà a terme el diumenge, 7 de novembre, a les 18.30 hores, a les pistes esportives de l’Institut Pare Arques de la localitat, de la mà del grup Dimonis Rafolins de L’Alqueria d’Asnar oferiran la seua representació, El Somni de Posidó. Es tracta d’un espectacle de carrer de gran format, on es combina la pirotècnia, teatre, música, llum, dansa, estructures de gran forma i efectes piromusicals. L’entrada és gratuïta i s’ha de reservar a la web: entrades.cocentaina.es