L’Ajuntament d’Alcoi només ha executat el 7,21% de les inversions recollides en el seu pressupost per a 2021. Així ho indica l’informe d’execució pressupostària a data de 30 de setembre. La regidora del Partit Popular Amalia Payá alerta que és el nivell més baix del que portem de legislatura. L’edil acusa el PSOE de “bloquejar” Alcoi a conseqüència d’un nivell d’inversió tan escàs.

En els tres primers trimestres de l’any, el PSOE només ha destinat a inversions 2.251.011,57 euros, el 7,21% dels 31,2 milions pressupostats després d’incorporar els romanents d’anys anteriors. El percentatge d’execució és tres punts més baix que l’any passat en el mateix període. “En 2020, amb una pandèmia pel mig, l’Ajuntament va executar més inversions que aquest 2021, la qual cosa demostra l’escassa activitat i la paràlisi del Govern”, exposa Payá. En 2019, després de les eleccions, l’Ajuntament havia executat en els tres primers trimestres de l’any el 15,2% de les inversions.

“Les dades d’execució d’inversions són històricament baixos durant tota l’etapa del PSOE d’Antonio Francés. Però enguany són realment alarmants”, resumeix la regidora del PP. Segons explica, segueixen pendents desenes de projectes anunciats des de l’any 2013. Com a exemples, Payá cita la rehabilitació dels xalets de la Font Roja, la construcció d’habitatges en el Centre o la recuperació del Molinar. “Una ciutat amb les mancances que presenta Alcoi no es pot permetre el luxe de tindre el 93% de les inversions per executar”, subratlla.

La regidora destaca el valor dels informes trimestrals d’execució pressupostària. “La gran faena que realitzen els tècnics ens permet analitzar i controlar de manera contínua cada trimestre l’evolució de les despeses i ingressos municipals”, exposa. L’informe del tercer trimestre reflecteix, segons Payá, la “paràlisi” del Govern, que amenaça amb tancar l’exercici en un nivell d’execució d’inversions pitjor que la del passat any, quan es va quedar en només un 21% dels fons pressupostats.