L’Institut d’Educació Secundària Andreu Sempere d’Alcoi serà aquest any l’amfitrió de la trobada anual de Joves de la Xarxa “Mai Més”. Representants de centres educatius de secundària de tota la Comunitat participaran d’un encontre per compartir projectes i experiències el 10 de desembre de matí a l’Àgora.

En aquest context, i en col·laboració amb el consistori, hem projectat un homenatge als 22 deportats alcoians que van patir la barbàries nazi. En acabar la jornada de treball, els i les joves es desplaçaran fins al passeig de Cervantes per homenatjar les víctimes. Aquest any hem volgut anar més lluny i desitgem que quede l’empremta inesborrable de la seua memòria, també als nostres carrers. En concret, es col·locaran “Taulells de la Memòria” (projecte de la Generalitat Valenciana,) amb el nom i les dades del seu pas pels camps.

“Però, des de l’Andreu Sempere, ens sabria molt greu no comptar amb els descendents i familiars que poguérem trobar. Ens posarem en contactat amb tots aquells de qui tenim constància, però de molts altres tenim poques dades. És per aquesta raó que hem preparat un llistat complet amb les dades que consten als arxius del Ministeri de Cultura, a la Conselleria de Qualitat Democràtica i a la publicació que va elaborar el CAHEA ara fa un anys. L’objectiu es que ens criden o ens escriguen un correu per tal de poder-los convidar com toca. Telèfon 966 52 81 20. Correu electrònic iesandreusempere@iesandreusempere.es”, diuen fonts del centre

Llistat dels deportats

· Juan Tur Coloma

· Antonio Sirera Doménech

· Pedro Ruiz Sánchez

· Manuel Rosas Rodríguez

· Antonio Reig Llopis

· Ernesto Pérez Alemany

· Emeterio Payá Rombeu

· Joaquín Navarro Ferri

· Vicente Montaud Ferrer

· Rafael Monllor Berenguer

· Emilio Marqués Aracil

· Joaquín Linares Gisbert

· José Jordà Santamaría

· Francisco Grau Ibáñez

· José Garrido Monllor

· Francisco García Esquitino

· Víctor Escrivá Chorro

· Jorge Cortés Faus

· Enrique Cortés Cantó

· Emilio Català López

· José Bonet Domínguez

· Francesc Aura Boronat