El 48% de les ajudes oferides per l’Ajuntament d’Alcoi al comerç local per a combatre els efectes de la Covid 19 s’han perdut. Així ho indica la portaveu adjunta del Partit Popular, Lirios García, després d’analitzar el resultat de les tres campanyes Reactiva Comerç posades en marxa pel PSOE des de 2020. Dels 350.000 euros oferits només s’han utilitzat 179.344 euros.

La regidora atribueix l’escàs èxit de les ajudes a dos factors. D’una banda, a l’excessiva burocràcia que el sistema implica els comerços. En les tres edicions només han participat 190 comerços dels 1.041 censats a la ciutat. D’altra banda, diuen, “al poc atractiu per al consumidor, ja que els descomptes eren de tot just el 25%”.

García lamenta que el Govern del PSOE “haja insistit repetint un model que no oferia resultats”. Al seu judici, l’objectiu del PSOE no era ajudar a un sector durament colpejat per la Covid 19, sinó “engrandir la seua contínua campanya de propaganda”. La regidora del PP sosté que qualsevol amb intenció de fer costat al comerç haguera buscat alternatives després del fracàs, diu, de la primera edició de Reactiva: 10.400 euros concedits dels 250.000 oferits.

“Lluny de rectificar després del fiasco de la primera edició, el PSOE va aprofitar els 241.600 euros sobrants per a llançar una segona convocatòria. El resultat va millorar però la campanya a penes va utilitzar la meitat dels fons (120.944 euros). L’edició de 2021, repetint de nou el model, s’ha saldat amb més de la meitat dels fons perduts: de 100.000 euros oferits l’Ajuntament sol ha concedit 48.000 euros”, insisteixen. García insta el PSOE a “mirar i aplicar models que funcionen”, com Bilbao, Ontinyent, Ibi o Santander. “En aquests municipis les ajudes es van esgotar en tot just unes hores”, conclouen.