L’alcalde d’Alcoi; Toni Francés, la regidora de Salut Pública; Teresa Sanjuán, el gerent de l’Hospital Comarcal Verge dels Lliris; Enrique Barbeito i el director Mèdic d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut d’Alcoi, Carlos Vilaplana es van reunir ahir amb representants de la Coordinadora Alcoi-Comtat en Defensa del Sistema Públic de Pensions, ja que aquesta entitat havia sol·licitat aquesta trobada per a conéixer de primera mà com és la situació real de la sanitat a la nostra ciutat donada la preocupació que van manifestar sobre aquest tema.

En la reunió se’ls va traslladar que amb la incorporació, de forma no estructural, de quatre anestesistes s’havia millorat la situació quirúrgica a curt termini, indicant les dades veraces i oficials que el mes d’octubre es van programar 79 intervencions en quiròfan, mentre que per al mes de novembre hi ha 119 programades, la qual cosa suposa un increment del 50,63%. Aquesta millora prorrogada en el temps farà que es reduïsquen progressivament les llistes d’espera.

Igualment es va informar de la intenció de la Generalitat Valenciana de millorar la situació sanitària i que està previst en el pròxim pressupost una dotació de 6.000 professionals sanitaris de manera estructural per a tota la Comunitat, moltes d’aquestes persones seran contractades en la nostra àrea de salut. A més en el pressupost està previst també la millora d’infraestructures com el centre de salut La Bassa i el mateix Hospital Verge dels Lliris. Igualment cal recordar que s’ha aprovat en els pressupostos participatius de la Generalitat una proposta de 500.000 euros per a la construcció d’un aparcament a l’Hospital i que ja està en funcionament la planta de Pediatria que ha sigut renovada recentment. Les següents actuacions que estan previstes són les noves consultes d’oftalmologia en l’antiga cuina, així com la creació del Centre de Dia de Psiquiatria.

“Sempre estarem al costat de la Sanitat Pública, és un dret bàsic de tota la ciutadania. La Conselleria ens ha transmés la seua implicació i suport a les nostres preocupacions que són les de tots, continuarem treballant perquè tinguem la millor Sanitat Pública possible”, ha destacat la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán.