Des del passat 18 d’octubre s’ha dut a terme la reobertura dels centres municipals de Gent gran de la Plaça, d’Oliver, Zona Nord i Zona Alta, sent imminent la reobertura del centre de Batoi on s’estan ultimant unes obres de millora.
Així, i en compliment de les mesures sanitàries establides tant per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, com per part de la Conselleria d’Igualtat i polítiques inclusives, els Centres han reiniciat l’activitat tant de caràcter ordinari (jocs de taula i tallers per a l’envelliment actiu i saludable en funció dels seus interessos), com l’activitat lúdica i per a la convivència pròpia dels caps de setmana.
En aquests moments ja estan iniciades activitats com el Cant coral, jocs de taula, lectura de premsa, ball en línia, defensa personal, maneig bàsic de mòbil, Rondalla i la dinamització dels caps de setmana.
Pròximament es reprendrà un taller d’estimulació cognitiva i es podran en marxa per primera vegada, el taller per a l’aprenentatge de marxa nòrdica, i sessions de cinema-fòrum.
A principi d’any s’iniciaran els tallers d’escriptura creativa, d’arts plàstiques i pintura, així com el taller de psicologia i benestar.
Totes aquestes activitats que es van desenvolupant en els centres municipals de gent gran de la ciutat, permeten avançar en l’objectiu municipal de promoure processos que fomenten l’envelliment actiu i els hàbits saludables per a la millorar la qualitat de vida de les persones majors. També afavoreixen la convivència i les relacions interpersonals i són una manera de contribuir a la prevenció de situacions d’aïllament social i soledat no desitjades.
Per a participar en aquestes iniciatives les persones han d’estar empadronades a Alcoi i disposar del carnet municipal de pensionista.
Durant els mesos que han estat tancats els centres amb motiu de la pandèmia, s’han realitzat per part d’ajuntament algunes actuacions de millora i manteniment ressaltant entre altres les següents: Pintura del centre La Plaça i revisió de la calefacció; arranjaments en zona d’accés al pati exterior i instal·lació d’una tanca en el mur exterior d’aquest,en el centre de la Zona Nord; arranjament de diverses portes, reparació d’alguna entrada d’aigua i instal·lació d’internet per cable, en el centre de la Zona Alta; acabat de revisió i millora de la instal·lació elèctrica en zones comunes, retirada d’estris inservibles i col·locació de mosquiteres en finestrals en el centre d’Oliver. Finalment s’estan ultimant les obres d’accessibilitat tant en l’accés com a l’interior del Centre de Batoi.
“Estem contents perquè la Gent Gran puga tornar als centres de majors, és el sector de major risc amb la Covid i un dels que pitjor ho han passat. Gràcies a la vacunació estan tornant a poder veure’s i dur a terme les activitats de manera presencial, cosa que necessitaven, ja que és molt important la socialització. A més, podem destacar que hem aprofitat aquest temps per a millorar les instal·lacions i que així puguen estar millor encara”, ha afirmat la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.