Alcoi ja està preparant-se per al Nadal i com a ciutat de Nadal que és. Fa pocs dies vam conéixer la imatge de la campanya del Nadal que ja està portant-se endavant, també el cartell que a partir del dia 4 de desembre anunciarà a la façana de l’ajuntament la Cavalcada de Reis Mags i ara és el moment de saber qui redactarà i qui posarà veu al Ban Reial el pròxim 4 de gener.

Mercè Climent escriurà les paraules que declamarà l’Ambaixador Reial. Climent va nàixer a Alcoi l’any 1981. És enginyera agrònoma i llicenciada en Filologia Hispànica. Escriu per a xiquets i per a adults. Així, ha escrit els llibres infantils: Lina Panxolina i el quadern màgic, Marc i el poder sobre el temps, La Flauta màgica, Moros i Cristians, El misteri dels Reis d’Orient i Murta i els minairons (II Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil); la novel·la Somiant amb Aleixa (XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida); els relats Amor a la ciutat dels ponts, Mariola i Ah!, bella reina…; el poemari Infinitamant (X Premi de Poesia Ibn Jafadja d’Alzira) i moltíssims contes.

Ha estat antologada en els llibres Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers, 14+1. Llenya Prima, Els caus secrets. Antologia d’escriptors dels Països Catalans posteriors al 1972, Entre dones, La improbable vida de Joan Fuster i Assassins Valencians. També ha traduït al català diversos poemaris.

Ha obtingut diversos premis en el gènere de narrativa breu, com ara el Premi Bancaixa-Universitat de València d’Escriptura de Creació per l’obra Temps d’oliva. Ha estat guardonada amb el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians convocat per l’AELC en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel seu blog Els primers gestos del verd i tal com ja hem citat anteriorment Amb Somiant amb Aleixa, la seua segona novel·la, va guanyar el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida.

Per la seua banda, Rubén Cervera, és qui posarà la veu. És llicenciat en Comunicació Audiovisual. Rubén fa 17 anys que treballa en el sector de la comunicació audiovisual, desenvolupant tota classe de tasques, des de presentar un programa fins a organitzar esdeveniments. Tal com ell comenta “Comunicar és el meu hàbitat natural i treballar en equip és el meu mitjà”. En l’actualitat presenta diferents programes en TVA i AlacantiTV i col·labora en la columna d’opinió de manera mensual en Radio Alcoy Cadena Ser. Ha desenvolupat el seu treball en diversos mitjans de comunicació RTVV, Premsa Ibèrica, TVA Art Quatre i Alcantí TV.

«Crec que tenim a les dues persones idònies per ajudar als Reis Mags a transmetre el seu missatge. Mercè és una gran escriptora alcoiana que ha guanyat diversos premis i escriu tant per a la infància com per al públic adult, i gràcies a la seua experiència i versatilitat escriurà un ban molt adequat. Per altra banda, Rubén, és un gran comunicador, no només a la televisió, també té una gran participació en els actes de la cultura i societat alcoiana i de la comarca. És una persona molt treballadora i perfeccionista que es prepararà a consciència, crec que la seua ajuda serà fonamental i sorprendrà la ciutadania en aquest any tan especial, en el que tant l’Ambaixador com els Reis Mags tornaran a desfilar pels nostres carrers», ha indicat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.