L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha ampliat en 1,6 milions el pressupost per al programa d’ajudes a instal·lacions d’autoconsum per a generació d’energia elèctrica amb energies renovables en empreses i entitats de la Comunitat, tal com recull hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

D’aquesta manera, l’Ivace destinarà a aquesta línia en 2021 un total de 9,1 milions d’euros, després d’haver sigut ampliat prèviament en 4,5 milions d’euros el pressupost previst inicialment en la convocatòria, que ascendia a 3 milions d’euros.

Cal destacar, tal com ha explicat el conseller d’economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, que la convocatòria d’enguany presenta “una important novetat”, ja que “enfront de la fórmula d’ajuda reembossable que havia vingut utilitzant l’Ivace, ara se sufragaran els projectes amb una subvenció a fons perdut”.

Aquest canvi, ha continuat “ha tingut una gran acceptació entre les empreses i entitats del nostre territori que s’ha traduït en un augment molt significatiu de les sol·licituds rebudes, que superen les 1.200”.

Per al titular d’Economia, “l’autoconsum s’erigeix sens dubte com a pilar fonamental en la transició cap al nou model energètic, permetent avançar cap a un sistema de generació distribuïda basat en fonts d’energies netes, renovables i autòctones.

Climent ha posat l’accent que aquest canvi en la modalitat “facilita encara més a les empreses a apostar per l’autoconsum elèctric i respon al nostre compromís per intensificar al màxim la implantació d’aquesta manera de generació elèctrica en el nostre territori”.

L’Ivace donarà suport a les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).