El El Cor de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda, Cor Umsco, s’ha proclamat guanyador del V PREMI FIRACOR en la 41 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, celebrat dissabte passat, en el Centre Cultural El Teular, de Cocentaina.
El nivell no ha decebut i un any més, el Certamen Coral Fira de Tots Sants ha mostrat la riquesa del cant coral en una amena vetllada conduïda pel periodista i presentador de ÀPunt, Ferran Cano. El primer cor a eixir a escena ha sigut Cor Diatessaron de Molina del Segura, creditor del 1r Premi de la 39 edició del Certamen 2019; li ha seguit Alaia Ensemble, de Madrid, creditor del 1r Premi de la 37 edició del Certamen 2017. Finalment, ha tancat el torn d’actuacions el Cor de la Unió Musical Santa Cecília, d’Onda, Cor Umsco, creditor del 2n Premi i Premi del Públic de la 38 edició del Certamen 2018. Els tres cors han oferit un magnífic repertori que ha estat a l’altura del premi extraordinari de 6.000 euros que estava en joc.
El jurat ha estat integrat per Josep Robert Sellés i Camps, Ana Luisa Chova Rodríguez, Elisenda Carrasco i Ribot, Ramón Gil González i Elisa Gómez Pérez, tots ells reconeguts experts del món coral. A més, ha intervingut com a secretari del jurat Marc Vilaplana Calbo. Durant el temps que han emprat per a la deliberació, ha actuat el grup Fun Jazz Project. Creat l’any 2007 està integrat per Adolfo Garcia, Piano, Josep Soler, Contrabaix, Pep Soler, Bateria. Han interpretat, junt la cantant Rosa Porta, grans temes adaptats del soul, el pop, el swing i la música llatina.
La 41 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, organitzada per l’associació del mateix nom i integrada entre els seus associats per membres del Cor de Cambra Discantus, s’emmarca dintre de les activitats culturals programades per l’Ajuntament de Cocentaina per a la celebració de la 675 edició de la Fira de Tots Sants. Segons ha destacat l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, “ha sigut una satisfacció tornar a celebrar el Certamen Coral en tota la seua plenitud, després d’una última edició amb importants restriccions sanitàries i d’aforament. Lloar, una vegada més, la qualitat dels cors participants i l’èxit de l’organització en aquesta 41 edició. I per descomptat, la meua més sincera enhorabona al cor guanyador per la seua magnífica actuació”.
Raúl Belda, coordinador del Certamen Coral, ha posat en valor “l’esforç dels cors participants per la complicada situació que travessa el món coral a causa de la pandèmia”.
El Certamen Coral Fira de Tots Sants ès l’únic Certamen Coral a tota la Comunitat Valenciana en aquesta modalitat i l’únic que promou la difusió a la música coral escrita en valencià amb l’encàrrec especialment per a l’ocasió d’una composició coral escrita en valencià perquè servisca com a referència interpretativa de tots els cors. Aquesta composició és l’obra obligada que han d’interpretar en la nostra llengua, independentment del seu lloc de procedència.
El V Premi FIRACOR, és un premi quadriennal on concorren els tres cors guanyadors de les tres últimes edicions regulars del Certamen per un únic premi dotat amb 6.000€ més el premi del públic dotat amb 600€. Els cors interpreten un programa lliure de diversos estils del repertori coral, juntament l’obra obligada corresponent a l’edició on van ser classificats per participar en aquest premi.