El PP d’Alcoi insta el Govern local del PSOE a prendre nota del malestar ciutadà davant les mancances del departament de Salut d’Alcoi i a posar-se en primera línia per a defensar i reivindicar la millora dels serveis sanitaris. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, reclama la creació d’un “front comú” per a exigir a la Conselleria de Sanitat la solució dels problemes sanitaris que minven el servei a la comarca. “És la millor resposta que podem donar a l’alarma que han activat els professionals sanitaris”, afirma Ruiz.

El regidor sosté que l’Ajuntament, com a administració més pròxima, no pot acceptar les deficiències que pateix la Sanitat pública a la comarca: falta de professionals i manca d’infraestructures, que provoca llistes d’espera quirúrgiques i retards en proves diagnòstiques, com la de detecció de càncer de còlon. La protesta dels professionals davant aquesta situació va reunir dissabte passat més de 1.500 persones a Alcoi.

“No podem mirar cap a un altre costat. L’Ajuntament, de manera unànime, ha d’encapçalar, al costat dels metges i professionals, l’exigència de millores per a evitar que l’hospital es muira”, manifesta Ruiz. El regidor anima a l’alcalde, Antonio Francés, al fet que “no es pose de de perfil davant els problemes que patim els alcoians i lidere la reivindicació ciutadana davant la Conselleria de Sanitat”.

El portaveu del PP recalca que els problemes del departament de Salut no poden solucionar-se amb pegats, com la contractació de professionals a temps parcial, o pressupostos que posposen fins a l’any 2024 el gruix de les inversions en infraestructures sanitàries. “Els professionals sanitaris estan alertant que les mesures que vol adoptar Sanitat no solucionaran els problemes. Caldrà asseure’s en una mateixa taula per a prendre decisions encertades”, conclou Ruiz.