El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, Jose Vicente Morata, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l’Ivace i les Cambres de Comerç per al desenvolupament d’activitats orientades a l’impuls a la internacionalització.

El conseller Rafa Climent ha ressaltat l'”aposta de la conselleria d’Economia Sostenible per mantindre l’estreta col·laboració amb les Cambres de Comerç i la resta d’entitats per a impulsar una activitat estratègica com és la internacionalització”.

Fruit d’aquesta col·laboració és el desenvolupament del Programa Global CV que integra totes les activitats realitzades conjuntament en el marc del present conveni pel qual l’Ivace destinarà un import màxim de 400.000 euros a les Cambres de Comerç.

“El suport a la internacionalització – ha assenyalat Climent – és una aposta estratègica d’aquesta Conselleria i més si cap en el moment actual en el qual és necessari el desenvolupament d’activitats que permeten la reactivació econòmica”.

Entre les actuacions previstes en aquest conveni s’inclouen accions de sensibilització i informació. Tant activitats que tenen com objectiu fomentar la cultura de la internacionalització entre les empreses com aquelles que faciliten informació per a un millor desenvolupament dels seus processos d’internacionalització.

Una de les actuacions més rellevants és el Congrés Go Global, que celebra enguany la sisena edició els dies 22 i 23 de novembre organitzat per la conselleria d’Economia, a través d’Ivace Internacional, les Cambres de Comerç i Icex Exportació i Inversions i compta amb finançament FEDER.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat el “exemple de coordinació que suposa el Congrés Go Global, un esdeveniment que persegueix acostar informació, tendències, assessorament i oportunitats de negoci a les empreses de la Comunitat Valenciana”.

Després de la celebració de la cinquena edició d’aquest esdeveniment de manera virtual l’any passat, el Congrés Go Global represa la presencialitat entorn de quatre matèries centrals: la logística internacional tradicional enfront d’ecommerce, la ciberseguretat i ciberintel.ligència per a l’exportació, les estratègies de sostenibilitat per a la competitivitat de les empreses i l’estratègia “Horitzó Àfrica”.

A més, les empreses tindran l’oportunitat de reunir-se amb la Xarxa Exterior de l’Ivace, mantindre reunions virtuals amb consellers comercials de l’Icex i celebrar trobades amb una vintena d’empreses importadores convidades a l’esdeveniment.

En el conveni signat aquest matí s’inclouen també actuacions de promoció internacional dels productes així com el desenvolupament de programes d’iniciació i consolidació com els programes Expandeix Digital i el Comença a Exportar que es recolza als ajuntaments per a arribar al major nombre d’empreses.