El Partit Popular denúncia el retard del projecte estrela del PSOE en matèria d’habitatge públic: la construcció d’un edifici amb pisos i espais comuns per a persones majors i joves, previst en la placeta dels Eres, en ple barri antic. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, alerta que el Govern del PSOE anuncia aquesta iniciativa des de 2018 i tres anys després ni tan sols ha sigut capaç d’adjudicar la redacció del projecte.

El regidor del PP mostra la seua preocupació per la situació del pla per a construir habitatges en els solars 102 i 104 del carrer de Sant Mateu, dins de la placeta dels Eres. Ruiz detalla que el projecte no ha sigut admés per Europa per a obtindre finançament del pla Edusi.

La proposta denominada “Actuació de renovació edificatòria per a promoure i facilitar l’accés a un habitatge públic dirigit a menors de 35 anys i a majors de 65 anys en el Centre Històric d’Alcoi” aspirava a disposar d’1.960.000 euros. La proposta, no obstant això, no ha sigut admesa per Europa.

“A més de quedar fora dels fons europeus de Edusi, el projecte no ha sigut inclòs en el pla Irta, pel qual la Generalitat promou la innovació i investigació per a la transició ecològica en l’arquitectura. L’Ajuntament s’havia presentat a l’edició de 2021 i la seua proposta ha sigut denegada” diu el PP.

El regidor del PP lamenta que al PSOE “se li tanquen les portes per a executar una proposta que ve anunciant de manera reiterada des de 2018 i del qual ni tan sols ha sigut capaç de traure a concurs ja no l’obra, sinó la redacció del projecte”. Ruiz insta el PSOE a “deixar-se d’una vegada per sempre de fer propaganda i de posar-se a treballar per a tirar avant els projectes que fins al moment no han passat de ser mers titulars de premsa”.