L’Ajuntament d’Alcoi ha tret a concurs el projecte de reurbanització de la plaça de Benissaidó, en el barri de la Zona Nord d’Alcoi. Les empreses tenen de termini fins al pròxim 28 de juliol per a presentar ofertes a aquest contracte, la base de licitació del qual és de 244.210,17 euros (IVA inclòs).
Els objectius són renovar un espai urbà deteriorat i que, a efectes pràctics, no satisfà ni al trànsit vehicular ni al per als vianants. La intervenció inclou l’ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, així com la renovació de voreres i calçades. El vicealcalde d’Alcoi i regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, apunta que «en definitiva, el que es busca amb aquesta intervenció és conferir a aquesta plaça un caràcter renovat, més tranquil i al mateix temps, millorar la seua estètica. A més, es regularà l’estacionament de vehicles i s’adaptarà la zona a les actuals exigències normatives en matèria d’accessibilitat».

Es preveu dotar a aquest espai de 49 places d’aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda, crear una zona per als vianants i una altra per al gaudi i la convivència de veïns, que disposaran d’una illeta central.

Es pretén a més donar solució a una demanda veïnal de fa temps. Segons apunta la regidor de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, «la proposta actual sorgeix, de fet, d’un procés participatiu que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys, comptant amb les aportacions dels veïns».

Per a l’execució de les obres compreses en aquest projecte es proposa un termini d’execució de quatre mesos des de la data de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.