L’Ajuntament d’Alcoi llança una nova convocatòria d’Avalem Experiència Plus», el programa d’incentius a la contractació de persones desocupades d’almenys trenta anys per entitats locals de la Comunitat Valenciana. Les persones interessades a poder accedir a aquest pla han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació en els Espais LABORA de la Generalitat, condició que hauran de complir en el moment de la contractació.

El pla servirà per a cobrir 15 llocs de Conserge i 4 de Peó Forestal amb contractes de 12 mesos de duració a jornada completa que començaran previsiblement, a la fi del mes de setembre.

Per a efectuar aquestes contractacions, Alcoi ha rebut una subvenció de 324.800,41 euros, que complementarà amb aportació municipal, en concret seran 61.107,70 euros.

Es tracta d’una actuació susceptible de finançar-se en un 100% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus 2021-2027 o per qualsevol altre fons de la Unió Europea.

El regidor d’Ocupació, Alberto Belda, destaca la importància de programes com aquest. “Aquesta experiència suposa una oportunitat per a un col·lectiu amb especial dificultat per a mantenir-se actiu en el mercat laboral i estem molt satisfets amb els resultats perquè solen conduir a una millora de la seua situació, al mateix temps que realitzen un servei per a la ciutadania i cobreixen una necessitat de l’administració local. L’Ajuntament com a administració més pròxima també ha de treballar per a reduir l’atur, la nostra ciutat té les millors dades dels últims 14 anys i programes com aquest i els tallers d’ocupació contribueixen, no sols amb la contractació, també enriqueixen el currículum i afavoreix la posterior contractació en el sector privat”.

A més d’aquest pla, tal com informem l’Ajuntament d’Alcoi va llançar una nova convocatòria d’Avalem Joves-EMPUJU 2022, per a contractar 9 menors de 30 anys posada en marxa pel Servei

Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). Per a efectuar aquestes contractacions, Alcoi ha rebut una subvenció de 160.447,97 euros, que completarà un any més amb aportació municipal, en aquest cas d’11.017,52 euros.

Així mateix, com anunciem recentment l’Ajuntament d’Alcoi iniciarà abans que finalitze 2022 el taller d’ocupació «Forma’t Alcoi III», que suposarà la contractació d’un equip directiu i docent, així com de deu persones alumnes-treballadores. L’objecte d’actuació del taller serà realitzar i integrar operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals. Per a dur a terme aquest programa, el consistori comptarà amb una subvenció de 251.354 euros procedent del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu. El contracte tindrà una duració de 12 mesos, durant els quals percebran el salari mínim interprofessional. Les especialitats formatives a impartir en aquest pròxim taller seran: Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (Certificat de Professionalitat de nivell 1) i Activitats Administratives en la Relació amb el client (Certificat de Professionalitat de nivell 2).