L’edifici Àgora acollirà dijous que ve, 15 de setembre, la I Jornada Blockchain Alcoi, organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació (a través de Districte Digital Comunitat Valenciana) i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.
L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de la cooperativa Blockchain FUE i la Cambra de Comerç d’Alcoi, té com a objectiu donar a conéixer a les empreses els usos reals i aplicacions actuals d’aquestes tecnologies, que permeten portar un registre segur i descentralitzat de les operacions digitals sense necessitat de la intermediació de tercers.
Durant la jornada s’analitzaran problemàtiques i solucions reals per a traslladar totes les possibilitats que el blockchain ofereix als negocis. Tindrà la duració d’una dia complet, estructurat en dues parts. La primera, durant el matí, estarà dirigida a directius d’empreses, que podran conéixer casos reals de blockchain aplicat a companyies de diferents sectors.
A la vesprada es realitzarà la segona part, dirigida a professionals i estudiants, que inclourà tallers pràctics de tecnologia blockchain i projectes que actualment s’estan desenvolupant.
Es tracta d’un fòrum on professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica o responsables de grans projectes compartiran la seua visió i debatran sobre l’ús de la tecnologia blockchain.
La jornada arrancarà a les 9.00 h. amb les acreditacions i a les 09.30 tindrà lloc la presentació oficial a càrrec de Toni Francés, alcalde d’Alcoi; Antonio Rodes, director general de SPTCV i CEO de Districte Digital; i Juan Ignacio Torregrosa, director general per a l’Avanç de la Societat Digital.
A les 09:45h. es donarà pas a la conferència inaugural “Tecnologia Blockchain per a tramitacions amb l’administració pública”, a càrrec de Juan Alegre Sanahuja, director gerent d’Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació en ISTEC.
A continuació participaran Lucas Rol Raimundo, Blockchain Technical Director en Asseco, amb una intervenció sobre blockchain en la indústria legal i Javier Pastor Moreno, CCM Institutional Education and Communications en Bit 2 Me, qui se centrarà en analitzar la relació entre blockchain i les criptomonedes.
Després d’una pausa a les 11.00 h. per a café i networking es rebrà a Andrés Garrido, CEO de ChainGo, amb una xarrada sobre blockchain aplicat a la logística. I al migdia se celebrarà una taula redona sobre Blockchain aplicat a Smart Cities i Identitat Digital. Estarà moderada per Carmen Pastor Sempere, directora de BAES Blockchain Labs i en ella participaran Santiago Rubio Rodrigo, CEO de Zitycard; Joaquín Más Belso, director general del Grup Enercoop.
Les últimes ponències seran a càrrec de Manuel Álvarez Fernández i Javier González Ferrer (CEO & co-founder de Cocobay), els qui parlaran de blockchain aplicat al metavers i de José García Caballero, CEO de Real Fund, amb una xarrada sobre blockchain i el sector mobiliari. Tancarà aquest bloc matutí el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu.
A la vesprada es reprendran les jornades amb un taller i casos pràctics orientats a professionals i estudiants. De 16.00 a 18.00 hores es posarà en marxa el taller Utilització d’una xarxa blockchain com a base de dades indeleble. (CRAB - Create, Retrieve, Append, Burn), impartit per Ramón Martínez de BAES. I entre les 18.00 i les 19.00 hores, conclourà l’esdeveniment amb el taller “Identitat Digital”, impartit per Carlos Pastor, de Inetum.
La inscripció es pot realitzar a través de la pàgina: https://distritodigitalcv.es/calendario/jornada-blockchain-alcoy/?fbclid=IwAR3zIv7t0SYL-bW-_l5jjlpf0c8pUUcAmjUS3CQA8QHvkGNiHVIpo-v9HmA