Ja està en marxa una nova edició, la quarta, del festival de cultura urbana Urban Skills, la mostra que està tenint lloc fins al 2 d’octubre a la nostra ciutat i que ha estat organitzat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi . La trobada pretén aglutinar diferents modalitats artístiques i musicals reconegudes dins de l’àmbit de la cultura urbana. Es vol de la mateixa manera arrimar a la ciutadania aquest moviment cultural, així com crear sinergies entre els diferents col·lectius locals vinculats a aquesta forma d’entendre la vida.

A l’àmbit de les arts plàstiques, hi haurà una sèrie d’intervencions murals en diferents punts de la ciutat, arribant pràcticament a tots els barris. Per una banda l’artista Ana Langeheldt està a la (Plaça al-Azraq, Aules Verdes), Dafne Tree també està a la mateixa Plaça. L’artista valencià Deih, esta fent ja el seu mural a la plaça de la Uixola, on ja hi ha un gran mural fet l’any passat. El murcià Emilio Cerezo estampa també el seu art al barri de Batoi. Finalment, l’aposta forta d’enguany, és el català Sawe, que està fent un gran mural a l’edifici del centre social de la Zona Nord.

Aquesta és ja la quarta edició en la que es es pinten murals a la nostra ciutat, on ja hi ha 19 obres d’edicions anteriors.

Expliquen tots els detalls en el video de capçalera la regidora de Juventud, María Baca, el coordinador de Urban Skills, Vincent Company y la coordinadora de Fem Rap, Elisabet Morales.