Aquest dilluns han començat les obres de reurbanització de la plaça de Benissaidó, en el barri de la Zona Nord. Els treballs, que van ser adjudicats a l’empresa Lemutur SL per 224.673,36 euros, compten amb un termini total d’execució de quatre mesos des de la data de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig que estan dividides en diverses fases, la primera de les quals està previst que es prolongue fins al pròxim 27 d’octubre.
Durant aquesta primera fase, es produiran alguns talls puntuals de trànsit en la zona afectada, a la qual es permetrà l’accés de vehicles comercials i a aquells que compten amb plaça d’aparcament en els garatges.

L’actuació, els objectius de la qual són renovar aquest espai urbà deteriorat i poc funcional tant per al trànsit vehicular com per als vianants, sorgeix d’un procés participatiu que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys, comptant amb les aportacions del veïnat.
El projecte dotarà a aquest espai de 49 places d’aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda. També es crearà una zona per als vianants i una altra per al gaudi i la convivència de veïns, que disposaran d’una illeta central. La intervenció inclou l’ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, així com la renovació de voreres i calçades. També es col·locaran 18 braços en façana amb la ‘senyera’ d’Alcoi i les seues corresponents lluminàries, així com dues columnes i les seues corresponents lluminàries. Aquests elements formen part de les millores introduïdes per l’empresa adjudicatària.

El vicealcalde d’Alcoi i regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, remarca que «arranquen unes obres molt demandades des de fa anys pel veïnat i que eren imprescindibles per diversos motius: en primer lloc per a adaptar la zona a la normativa en matèria d’accessibilitat i també per a regular l’estacionament dels vehicles, que no era funcional ni satisfeia a ningú. Però a més, aquesta plaça aconseguirà un aspecte renovat, molt més obert a la convivència del veïnat i més respectuós amb els vianants».