L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una xifra rècord en el que suposa l’aportació de la Generalitat Valenciana a la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi per a la pròxima edició que serà ja la número 32 i tindrà lloc del 24 al 28 d’octubre de 2022. L’administració autonòmica aportarà 150.000 euros.

Cal ressaltar que aquesta és la màxima xifra provinent de la Generalitat Valenciana que ha aconseguit l’Ajuntament d’Alcoi per a la Mostra i que augmenta en 30.000 euros respecte al passat any. Cal recordar que la xifra en 2012 era de 15.000 euros, arribant a únicament 6.000 euros l’any 2013. En 2016, amb el canvi de Govern en la Generalitat, es va assignar directament 50.000 euros per a la Mostra de Teatre, quantitat que ha anat augmentant gradualment any rere any, per a arribar a les dades de finals dels anys 90 i principis de 2000 i que amb l’últim govern del PP en la Generalitat es va reduir dràsticament arribant a posar en perill la continuïtat de la Mostra, que ara està plenament consolidada després d’aquest greuge dels ‘populars’.

És important parlar d’aquest canvi, que es produeix en 2016, perquè fins a eixe moment no hi havia una partida nominativa i tan sols hi havia aportacions econòmiques de despesa corrent per a qüestions tècniques de programació o logística. Cal destacar que per exemple durant 2013 els únics 6.000 euros que van aportar van ser d’una partida per a activitats i congressos.

“Ens congratulem moltíssim de la sensibilitat de Ximo Puig i el Govern Valencià davant la cultura i la nostra ciutat. En dues legislatures ha multiplicat per 3 l’assignació per a la Mostra passant de 50.000 a 150.000 euros i multiplicant per 10 respecte a 2012, quan el PP es va oblidar de la Mostra, tenint altres prioritats com la de crear un circuit urbà de fórmula 1 a València. Sens dubte, les polítiques socialistes són bones per a la Cultura, per a la Mostra i per a la major part de la ciutadania. Les bones relacions entre els governs progressistes de la Generalitat i l’Ajuntament són fonamentals per al futur de la nostra ciutat i de la nostra cultura”, conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.