Aquest cap de setmana va concloure II edició de Animalcoi, el Festival Internacional d’Animació d’Alcoi , que  va comptar amb més de 2.500 assistents, més del doble que en 2021.

Durant tres dies del aps de setmana, va tindre més de 40 activitats realitzades. En total s’han projectat 4 pel·lícules i 67 curts, i s’han impartit 15 tallers, ponències i masterclass per part de professionals de primer nivell, nacional i internacional. Ha sigut una edició amb temàtica d’animació francesa i que ha comptat amb un gran acolliment internacional, ja que l’organització ha rebut més de 600 curts de 70 països diferents. A més, el cartell de ponents ha estat format per reconeguts productors, cineastes, guionistes, il·lustradors i directors del sector de l’animació.

ANIMALCOI ha sigut organitzat un any més per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, l’Associació per al Desenvolupament de l’Art i el Disseny (ADDA) i l’Ajuntament d’Alcoi. Tots els actes celebrats durant aquests dies, s’han dut a terme en les instal·lacions de l’IVAM CADA, en la Fundació Mútua Llevant, als cinemes Axion i en les instal·lacions de la pròpia escola.

La directora del festival, Diana Cortés, fa un balanç molt positiu d’aquesta segona edició i la qualifica de “gran èxit i d’un acolliment increïble”. Per la seua part el regidor de Cultura, Raül Llopis destaca “el gran nivell d’aquesta edició que ha permés que Alcoi siga durant uns dies la capital de l’animació no sols de la Comunitat Valenciana, sinó a nivell nacional. La nostra ciutat ha sigut capital cultural per fets com aquest, no sols destaquem en un àmbit, sinó que tenim un gran teixit cultural amb gran rellevància en moltes disciplines, com la música, la dansa, la pintura, el disseny, la fotografia, el vídeo i com no, l’animació”, afirma Llopis, qui recorda que “esdeveniments com aquest no sols són positius per a la cultura, també per a la resta de la ciutat ja que la major part d’assistents són de fora d’Alcoi i utilitzen diferents serveis d’hostaleria, comerç o transport entre altres”.