El Partit Popular ha posat la veu d’alarma davant l’eliminació, per part del Govern municipal d’Antonio Francés, del servei de classes de reforç que l’Ajuntament hi havia oferint durant els dos últims cursos. “Els problemes econòmics de l’Ajuntament els acaben pagant les persones que més suport necessiten i es converteixen en retallades en l’educació”, ha explicat la regidora del Partit Popular, Amalia Payá.

Durant els cursos 2020/2021 i 2021/2022, tots els barris d’Alcoi disposaven d’un centre formatiu on els alumnes podien acudir a rebre les classes de reforç, bé en acadèmies privades o bé en centres públics, com Miguel Hernández, Sant Vicent o Horta Major. Fins a aquests centres es desplaçaven els professionals de les acadèmies per a atendre els alumnes que ho necessitaven.

El programa de classes de reforç, finançat mitjançant subvenció de la Generalitat Valenciana, va atendre més de 400 alumnes en els cursos en els quals ha estat vigent: 201 alumnes en el curs 2020/21 i 213 alumnes durant el curs 2021/22. Els usuaris del servei són estudiants amb edats compreses entre els 10 i 14 anys.

«En l’actual curs 2022/23, la Generalitat ha deixat de finançar el programa i el PSOE ha decidit suprimir aquest recurs, deixant desemparats als alumnes que estaven rebent aquests reforços educatius», diuem els populars.

Amalia Payá sosté que “no té cap sentit que el Govern d’Antonio Francés haja decidit no continuar amb un programa que funcionava i cada any ha arribat a més alumnes”. La regidora del PP lamenta que el PSOE ni tan sols s’haja plantejat mantindre el servei amb fons municipals. Segons assenyala, “la mala gestió econòmica i, com a conseqüència, la greu situació econòmica de l’ajuntament, generen retallades en educació que afecten els alumnes amb menys recursos”.

“El fet que els alumnes amb menys recursos puguen tirar avant amb aquests reforços escolars i obtindre millors resultats mereix l’esforç econòmic que hauria de fer l’Ajuntament amb fons propis per a poder finançar aquestes classes, el govern socialista d’Antonio Francés té diners per al que vol, per a això sembla que no” conclou l’edil.