La Universitat d’Alacant, Campus d’Alcoi, convida a la ciutadania a assistir a la propera activitat del cicle XE QUIN DESASTRE, que tindrà lloc el proper 20 de març de 2023 a les 19.00 h a l’Auditori de la Fundación Mutua Levante (Plaça Espanya 16, Alcoi).

La conferència portarà per títol «Canvi climàtic i grans incendis forestals estan relacionats?» i estarà a càrrec de Jaime Baeza, professor titular de la Universitat d’Alacant. Durant la ponència, es presentaran els resultats d’una anàlisi preliminar d’estadístiques de grans incendis forestals a la Comunitat Valenciana i s’aproximaran a la meteorologia que explica la incidència d’aquests incendis.

En aquest sentit, es sospita que les condicions meteorològiques adverses, potenciades pel canvi climàtic, podrien estar relacionades amb la incidència dels grans incendis forestals. Així, la conferència busca abordar la problemàtica dels incendis forestals des d’un enfocament científic i fomentar la conscienciació sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic.

L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de la sala, i s’espera una gran assistència de públic interessat en la temàtica.