Alcoi ha honrat de nou a la seva patrona, la Mare de Déu dels Lliris, en la celebració del 370 aniversari de la troballa miraculosa.

La ciutat es va immersir en aquesta commemoració a principis del mes de setembre i la programació va entrar en la seua recta final aquest cap de setmana amb dos dels actes més destacats.

En primer lloc, aquest migdia, es va realitzar el volteig general de campanes per part de la Colla de Campaners d’Alcoi a les 12 hores. Més tard, a les 18:30 hores, es va celebrar l’eucaristia a la parròquia de San Maure i Sant Francesc, que va ser presidida per l’Arquebisbe de València, Enrique Benavent.

Després de l’eucaristia, es va realitzar el trasllat de la imatge de la patrona fins a la plaça d’Espanya per a l’ofrena de flors. Aquest acte va comptar amb la participació del Grup de Danses Carrascal i nombrosos fidels. La ‘crida’, que va tancar l’ofrena, va ser a càrrec de Indalecio Carbonell.

Demà día de Romeria

Demà, finalment, es preveu una romeria a la Font Roja plena d’esperança, amb l’expectativa de que es pugua realitzar amb total normalitat i que les condicions meteorològiques siguen favorables per a aquesta celebració. L’esdeveniment començarà a les 6 hores amb la tradicional ‘despertà’, seguida immediatament pel recorregut cap a la Font Roja. La missa, prevista per les 12 hores, comptarà amb la participació del Cor d’Alcoi, i després, hi haurà actuacions a càrrec de la Casa d’Andalusia i el Grup de Danses Carrascal.