Amb el preludi del pregó, la vesprada de hui va marcar l’inici dels esdeveniments centrals de la VI Fira Modernista d’Alcoi. En aquesta edició, l’honor de pronunciar el pregó va recaure en la periodista alcoiana Amalia Garrigós, qui va triar destacar el paper fonamental de la dona alcoiana en la història i el desenvolupament de la ciutat.

La presentació de Garrigós va ser el punt de partida d’una sèrie d’activitats que celebren l’herència del modernisme a Alcoi. La Fira Modernista és un esdeveniment que ret homenatge a aquesta època històrica i la seua influència en l’arquitectura, cultura i estil de vida de la ciutat.

Després del preàmbul del pregó, la ciutat es va sumir en una atmosfera modernista amb la tradicional cercavila que va recórrer els carrers del centre d’Alcoi. Aquesta desfilada, ple de participants i espectadors, va transitar per algunes de les artèries més emblemàtiques de la ciutat fins a arribar a la icònica Plaza de Ferràndiz i Carbonell. Allí, el grup de ball dels majors d’Alcoi es va encarregar de delectar a l’audiència amb elegants danses modernistes, que van transportar a tots els presents a una època passada d’esplendor i sofisticació.

Aquest esdeveniment no sols ret homenatge al modernisme, sinó que també ressalta la importància de conservar i promoure el patrimoni cultural i arquitectònic d’Alcoi, preservant així una part fonamental de la seua identitat històrica i cultural.