La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha visitat les obres de l’antic complex industrial de Rodes, en el barri de Santa Rosa d’Alcoi.

“Aquest nou espai serà un referent de tota la comarca, a més de considerar-se un dels millors avals que converteixen a la Comunitat Valenciana en una comunitat oberta a la inversió”, ha assenyalat.

La responsable de la política d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme del Consell ha reiterat que “aquest és un projecte no sols de la societat alcoiana, sinó de tota la societat de la província d’Alacant”.

“Conjugarem tots els factors necessaris perquè, veritablement, la Comunitat Valenciana siga pol d’atracció empresarial innovadora”, ha defensat.

Interior del Parc Tecnológic de Rodes

Interior del Parc Tecnológic de Rodes

Nuria Montes ha realitzat aquestes declaracions a Alcoi després de la seua visita al complex tecnològic de Rodes, on se situarà a més el CdTi d’interior, al costat de l’espai exclusiu per a empreses tecnològiques i innovadores.

La Consellera ha subratllat que “aquestes instal·lacions albergaran els centres més moderns per a poder acollir empreses, sobretot, aquelles amb un perfil tecnològicament innovador, que són les que especialment, busquem”.

En aquesta línia, Montes ha posat l’accent que “el complex tecnològic de Rodes serà un referent per a potenciar la inversió en la Comunitat Valenciana, no sols de les nostres pròpies empreses valencianes, sinó de totes aquelles que, de caràcter nacional o fins i tot internacional, puguen vindre a instal·lar-se”.

Sobre aquest tema, ha assegurat que “aquest edifici disposarà de les condicions tecnològiques més avançades per a poder ser referent a nivell europeu”; al que s’unirà les “extraordinàries condicions de vida que té la Comunitat”, ha afegit.

Interior del Parc Tecnológic de Rodes

Afavorir l’arribada d’inversió

D’altra banda, Nuria Montes després de la visita a aquest complex i en atenció als mitjans, ha afirmat que “la Generalitat Valenciana està treballant ja perquè el Pla Simplifica s’estenga a tot el teixit empresarial i a tota la ciutadania”. La finalitat és “agilitzar tots els processos per a afavorir l’arribada de la inversió a la nostra destinació”, ha especificat la Consellera.

Interior del Parc Tecnológic de Rodes

En aquest sentit, ha recordat que a l’actual línia bàsica d’inversió del govern valencià, s’uneix el Pla Simplifica, per a facilitar tots els tràmits administratius, “amb l’objectiu de fomentar que la reindustrialització es puga produir i, que no hagen traves administratives, absolutament innecessàries”, ha argumentat.

Així mateix, la consellera ha advocat per “tindre sòl industrial preparat perquè quan vinguen aquests inversors, que ja estan fixant els seus objectius en la Comunitat Valenciana, puguem oferir-li sòl requalificat de qualitat i perfectament adequat”; si no, ha afegit que, “estarem en situacions competitives diferents respecte a altres comunitats”.