El vicealcalde i regidor d’Igualtat i Polítiques LGTBI, Àlex Cerradelo, destaca que es pot accedir al canal de denúncia mitjançant les plaques instal·lades als espais esportius de la ciutat i que “es pretén donar atenció als possibles casos de discriminacions o agressions masclistes i fer de l’esport un espai segur per a les dones en Alcoi”.

Àlex Cerradelo, vicealcalde i regidor d’Igualtat i Polítiques LGTBI d’Alcoi, ha comunicat la posada en marxa d’un nou servei de denúncia de discriminacions i agressions masclistes al món de l’esport. Com explica Cerradelo, per portar endavant aquesta iniciativa s’han instal·lat unes plaques als espais esportius de la ciutat, en què mitjançant un codi QR es podrà accedir al canal de denúncia. Una vegada al canal, es podrà realitzar la queixa mitjançant correu electrònic o bé emplenant un senzill formulari preparat per la regidoria.

L’objectiu d’aquest nou servei és «fer de l’esport un espai segur per a les dones en Alcoi i garantir la igualtat en tots els àmbits de la ciutat». A més, el regidor comenta que aquesta primera etapa permetrà la detecció de diferents violències, per valorar la magnitud de la problemàtica al municipi, i si escau, poder elaborar un protocol o diferents mecanismes per l’atenció integral a les víctimes.

Des de la regidoria destaquen algunes de les possibles discriminacions que es podran denunciar amb aquest nou servei, com qüestionar la pràctica d’un esport o d’un altre pel fet de ser dona o rebre comentaris ofensius sobre l’aspecte físic o la manera de jugar. També, destaquen altres qüestions com rebre distincions o premis inferiors per la mateixa posició a la categoria masculina o discriminacions reiterades d’horaris a l’hora de jugar o competir en comparació amb la categoria masculina.

Cerradelo ha agraït la col·laboració de la regidoria d’Esports i ha defensat la necessitat «d’impulsar polítiques feministes des de les institucions». També, ha destacat la importància de crear aquest nou servei contra les discriminacions masclistes a l’esport perquè «és una forma d’apostar per l’esport femení i per la igualtat i diversitat en l’esport».