Hui, en un dia carregat de fervor i esperança, Alcoi ha tingut l’honor de revelar l’anhelat cartell de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi 2024. Com cada 1 d’abril, els cors dels alcoians bategaven amb intensitat mentre la façana imponent de l’Ajuntament acollia una revelació tan esperada com venerada: l’obra mestra de Joan Castejón, un veritable regal per als ulls i les ànimes de tota una ciutat.

Amb un estil impecable, el cartell en blanc i negre, subratllat per subtils tocs de vermell i groc, retrata amb destresa els herois i les llegendes que donen vida a aquesta festa tan estimada. Davant els nostres ulls es desplega la figura majestuosa d’un guerrer moro, amb l’orgull i la força dels qui defensen els seus ideals. I en el mateix alè, la imatge de Sant Jordi, el paladí cristià, cavalca amb valor, enfrontant-se al temible drac amb la determinació pròpia d’un heroi de llegenda.

Aquesta representació no és només una pintura, sinó un retaule de la nostra història i cultura, una oda a la devoció i la passió que omplena els cors dels alcoians durant aquestes festes úniques. Cada detall, des de les textures fins als colors, ens recorda la grandesa d’aquesta celebració tan estimada per tots els qui habiten aquestes terres.

Amb la revelació d’aquest cartell, s’encén la flama de l’esperança i la celebració, i es marca el començament d’unes festes plenes de màgia i emoció. És un testimoni dels nostres orígens i de la nostra fortalesa com a poble, i una promesa de les alegries que estan per venir. Que aquesta imatge perduri en la memòria col·lectiva com un símbol de la nostra identitat i dels valors que ens uneixen com a comunitat.

 

 

Cartell