Avui, en un ambient carregat d’expectació i devoció, la ciutat d’Alcoi ha viscut un moment únic: l’esperat Acte de la Glòria. Després de la tristor de l’ajornament d’ahir, els cors dels alcoians han ressonat amb força en aquest dia tan significatiu. És un esdeveniment que, a cada pas, recorda l’essència mateixa de les nostres arrels, el fervor del nostre poble.

La Glòria, com una llum que guia el camí, ha marcat el començament de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi 2024, un homenatge vibrant a Sant Jordi. Des de primera hora del matí, l’aire es respirava carregat d’emoció, preparant-se per acollir la majestuositat d’aquesta celebració. Les campanes han girat amb força, anunciades per la Colla de Campaners d’Alcoi, que amb cada volteig recordaven el despertar d’una tradició ancestral.

Els festers, amb orgull, s’han reunit per honrar els seus bàndols. A la vora d’ells, els sergents majors, guardians del llegat, han marcat el pas amb fermesa, dirigint el camí cap a la grandesa dels esdeveniments venidors. La música, com una melodia antiga, ha inundat els carrers, portant consol a les ànimes i llum a les mirades.

El sergent del bàndol moro, David Antolí, i Jordi Seguí, sergent dels cristians, han encapçalat el preludi fester que ha recorregut els carrers del centre de la ciutat. Acompanyats per les bandes de música Unió Musical d’Alcoi, Nova d’Alcoi i Primitiva Apolo d’Alcoi, els festers han marxat al ritme dels passdobles i de la música que ha omplert els carrers de la ciutat.

Aquest any, la Glòria ha tingut un significat especial. Des de l’inici, s’ha vist com una nova oportunitat de retrobar-se amb les nostres arrels, amb el cor ple d’esperança i amb la certesa que aquestes festes continuaran sent el motor de la nostra identitat.

La Glòria no és només una celebració, és un llaç que uneix generacions, un record constant de qui som i d’on venim. En cada pas, en cada nota de música, es respira la història d’una ciutat, d’un poble que manté viva la flama de la seua tradició.

Així doncs, amb la Glòria com a far de guia, ens preparem per a les setmanes plenes d’emocions i actes, segurs de que aquestes festes ens recordaran sempre l’essència del nostre Alcoi.